Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Διεργασίες ενόψει τοπικών εκλογών

Παραιτήσεις και «τριγμοί» στο CHP

ΑΓΚΥΡΑ.--

Εντείνονται οι διεργασίες στα αστικά πολιτικά κόμματα της Τουρκίας, όπου στις 31 Μάρτη θα στηθούν ξανά κάλπες (τοπικών εκλογών) με φόντο την όξυνση των ενδοαστικών αντιθέσεων ειδικά την τελευταία 5ετία.

Αν και συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για τις συνεργασίες στην αντιπολίτευση, ο νέος εκλογικός συντονισμός του σοσιαλδημοκρατικού CHP και του νεοφιλελεύθερου IYI δεν μπορεί να κρύψει τις πιέσεις που παραμένουν στο αντίπαλο στρατόπεδο του κυβερνώντος (ισλαμοσυντηρητικού) ΑΚΡ. Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες ανακοίνωσε την παραίτησή του από το CHP ο Μουσταφά Σαριγκιούλ, πρώην δήμαρχος (με τη στήριξη του CHP) στο δήμο Σισλί, στην περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης, επικαλούμενος ότι αν και απομένει μόλις ενάμισης μήνας για τις εκλογές, η ηγεσία του CHP δεν έχει ανακοινώσει υποψήφιο για το Σισλί. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι θα διεκδικήσει ξανά τη θέση του δημάρχου, γεννώντας εύλογα ερωτήματα για επαφές που πιθανώς ήδη «τρέχουν» στις παρυφές του CHP. Αλλωστε, μην ξεχνάμε τους «κλυδωνισμούς» που προέκυψαν για το CHP μετά και από τις περσινές προεδρικές εκλογές, όταν ο υποψήφιος Πρόεδρος, που στήριξε το κόμμα, Μουχαρέμ Ιντζέ, διεκδίκησε την ηγεσία του. Αφού απέτυχε (για δεύτερη φορά), ξεκίνησε περιοδεία σε όλη τη χώρα, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο προσπάθειες που εδώ και χρόνια γίνονται για τη συγκρότηση «πόλου» ικανού να αναμετρηθεί με το ΑΚΡ και την ηγεσία Ερντογάν.

Ενδεικτική για την κατάσταση στο CHP είναι και η παραίτηση του Αζίζ Κοτσάογλου, δημάρχου στην περιοχή Αλιάγα της Σμύρνης εδώ και 15 χρόνια, περιοχή που θεωρείται προπύργιο του CHP. Ο Κοτσάογλου αντέδρασε κι αυτός επειδή το CHP δεν έχει ορίσει ακόμα υποψήφιο δήμαρχο, δηλώνοντας κι αυτός ότι ακόμα και χωρίς την επίσημη στήριξη του CHP θα υποβάλει υποψηφιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ