Τρίτη 29 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Κορύφωση της δράσης και του ανταγωνισμού

Αλλη μια νίκη στην πορεία του προς τον τίτλο πέτυχε ο ΠΑΟΚ, επί του ΟΦΗ στην Τούμπα

Eurokinissi

Αλλη μια νίκη στην πορεία του προς τον τίτλο πέτυχε ο ΠΑΟΚ, επί του ΟΦΗ στην Τούμπα
Η κορύφωση του πρωταθλήματος της Super League, που - στο δεύτερο μισό του πια - μπαίνει στην καθοριστική φάση κατά την οποία κρίνονται ο τίτλος, οι ευρωπαϊκές θέσεις και η παραμονή στην κατηγορία, δείχνει να οξύνει και τον εξωαγωνιστικό ανταγωνισμό, κυρίως σε ό,τι αφορά ομάδες με κοινούς στόχους. Ετσι, στη 18η αγωνιστική, για άλλη μια φορά, τα περισσότερα ή λιγότερα σοβαρά διαιτητικά λάθη αποτέλεσαν την αφορμή για νέες αντιπαραθέσεις μεταξύ διοικήσεων συλλόγων, είτε μέσα από επίσημες ανακοινώσεις είτε ανεπίσημα, μέσω δημοσιεύματα. Ολα αυτά λίγο πριν τα απανωτά ντέρμπι στην κορυφή αλλά και τις κρίσιμες αναμετρήσεις για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στην τελευταία αγωνιστική ξεχώρισαν οι εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, το νέο «τρίποντο» για τη Λαμία και η νέα «γκέλα» για τον Παναθηναϊκό.

Στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του, με 2-0 επί του Αστέρα (Φορτούνης 28', Χριστοδουλόπουλος 50'). Οι γηπεδούχοι δεν προέβαλαν ουσιαστική αντίσταση και πιστοποίησαν ότι διανύουν παρατεταμένη περίοδο αγωνιστικής κρίσης.

Σημαντικό «διπλό» πήρε και η ΑΕΚ, με 2-0 επί του Πανιωνίου (Μάνταλος 14', Πόνσε 92'). Η «Ενωση» ήταν σαφώς λιγότερο εντυπωσιακή σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις της, ενώ οι «κυανέρυθροι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του Μάνταλου στο πρώτο γκολ.

Τη «μοναχική» του πορεία στην κορυφή συνέχισε ο ΠΑΟΚ, που με πρωταγωνιστή τον Ακπομ έφτασε σε μία ακόμα επιβλητική νίκη, 4-0 επί του ΟΦΗ στην Τούμπα (Μάτος 24', Ακπομ 35', 80', Ζαμπά 65').

Στη Φθιώτιδα η Λαμία, με τον «αέρα» της πρόκρισης στο Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό, σημείωσε μία ακόμα σημαντική επιτυχία, νικώντας 2-1 τον Ατρόμητο (Τόμας 49', Μπαράλες 77' πέναλτι - Κουλούρης 49'). Οι φιλοξενούμενοι αμφισβήτησαν το πέναλτι που καθόρισε το αποτέλεσμα.

Στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκός και ΑΕΛ έμειναν στο 1-1. Οι «πράσινοι» από νωρίς βρέθηκαν να προηγούνται (Μακέντα 2' πέν.) και να παίζουν και με παίκτη παραπάνω, εξαιτίας αποβολής του Γκοΐκοβιτς στη φάση του πέναλτι, αλλά δεν αξιοποίησαν αυτήν την ευνοϊκή κατάσταση. Η Λάρισα των 10 παικτών ισοφάρισε με τον Ντέλετιτς (54') και κράτησε αυτό το σκορ μέχρι τέλους, ενώ στον Παναθηναϊκό ζήτησαν άλλα δύο πέναλτι.

Ζωντανός στη μάχη της παραμονής έμεινε ο Λεβαδειακός με το 1-0 επί του Αρη, ενώ νίκη - ανάσα με το ίδιο σκορ πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Στο Αγρίνιο, Παναιτωλικός και Ξάνθη έμειναν στο 0-0.

Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 47, Ολυμπιακός 39, ΑΕΚ 33, Ατρόμητος 29, Παναθηναϊκός 24, Ξάνθη 24, Αρης 23, Παναιτωλικός 23, ΑΕΛ 20, Πανιώνιος 19, Αστέρας Τρίπολης 18, Λαμία 17, ΠΑΣ Γιάννινα 17, ΟΦΗ 15, Λεβαδειακός 12, Απόλλων Σμύρνης 6.

Ο ΠΑΟΚ έχει -2 βαθμούς, η ΑΕΚ -3 και ο Παναθηναϊκός -6. Εκκρεμεί η 15η αγωνιστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ