Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΤ
Οι πρώτοι των πρώτων...

Σε μια λαμπρή τελετή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι αθλητές του 1999 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) που πρώτευσαν σε σχετικό δημοψήφισμα. Οι αθλητές που βραβεύτηκαν ήταν οι Κάχι Καχιασβίλι, Παρασκευή Τσιαμήτα, Εθνική γυναικών Ανσάμπλ, ενώ το έπαθλο αθλητικής προσφοράς και ήθους απονεμήθηκε στον Παναγιώτη Φασούλα. Η κατάμεστη αίθουσα του Σταδίου χειροκρότησε τη λεγόμενη «ιπτάμενη Ολλανδέζα», Φάνι Μπλάνκερς Κοέν, η οποία ανακηρύχτηκε κορυφαία αθλήτρια του αιώνα για τα τέσσερα χρυσά μετάλλια που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κάτι που δεν έχει κάνει κανένας άλλος στην ιστορία των Αγώνων. Εκτός από την Κοέν, βραβεύτηκε και η Στέφκα Κονσταντίνοβα, που αποχώρισε από την ενεργό δράση.

Πέρα από τους καλύτερους αθλητές, ο ΠΣΑΤ έκανε και τις ειδικές βραβεύσεις στους: Βασίλη Καραμπέτσο (τένις), Θεοφάνη Αναγνώστου (πάλη), Γιάννη Γαβριηλίδη (καταδύσεις), Μαρία Κουβάτσου (σκάκι), Γιώργο Ντούπη (στίβο) και την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου νέων κάτω των 18 ετών.

Τιμητικές βραβεύσεις δόθηκαν για τους: Χρήστο Ιακώβου, Κώστα Παπαναστασίου, Ηλία Ρωσσίδη, Κώστα Λινοξυλάκη, Κώστα Νεστορίδη, Μπάμπη Κουρουκίδη και Ομοσπονδία Special Olympics.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ