Τετάρτη 30 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 7 Φλεβάρη

Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στην πανσαμιακή απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Φλεβάρη - μετά από κοινή σύσκεψη και απόφαση φορέων του νησιού - με αιχμή τα δύο καυτά θέματα που απασχολούν τον πληθυσμό του νησιού, το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό και την Υγεία. Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη. Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο Βαθέoς.

Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση αποφάσισε ομόφωνα και το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού. Υπενθυμίζεται ότι η πανσαμιακή απεργία είναι αποτέλεσμα της κοινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και συμμετείχαν το Επιμελητήριο Σάμου, το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου, ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, η Ενωση Ξενοδόχων Σάμου, ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Σάμου, ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Σάμου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου, ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου - Ικαρίας και Φούρνων, ενώ την απεργία στηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο δήμος Σάμου και η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.

Οι φορείς διεκδικούν και απαιτούν:

Εδώ και τώρα να κλείσει το hot spot στη Σάμο και στα άλλα νησιά. Να μη δημιουργηθεί νέο hot spot στη Σάμο. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί με προτεραιότητα στους ασθενείς, στις ευάλωτες ομάδες και επιτέλους οι Υπηρεσίες Ασύλου να απεγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στους οποίους έχει δοθεί άσυλο και παρά τη θέλησή τους κρατούνται και παραμένουν «όμηροι» στο νησί. Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν. Να μεταφερθούν οι Υπηρεσίες Ασύλου από το νησί στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στη Σάμο να διατηρηθεί μόνο ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπου θα διαμένουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση πιστοποιητικού υγείας.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της Υγείας, όπου τα προβλήματα καθημερινά διογκώνονται, δεν καλύπτονται στοιχειώδεις ανάγκες χιλιάδων κατοίκων του νησιού λόγω των χρόνιων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, οι φορείς ζητούν:

Να προσληφθούν τώρα παιδίατροι για να λειτουργήσει εύρυθμα η Παιδιατρική και Μαιευτική κλινική. Αμεση στελέχωση του νοσοκομείου, όλων των μονάδων Υγείας στο νησί καθώς και του ΕΚΑΒ. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών. Δημιουργία ιατρείου μέσα στο ΚΥΤ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να απεγκλωβιστούν άμεσα πρόσφυγες και μετανάστες (2019-10-16 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό (2019-04-12 00:00:00.0)
Ανησυχούν, γι' αυτό συκοφαντούν... (2019-02-06 00:00:00.0)
Κινητοποίηση την Πέμπτη 7 Φλεβάρη για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό (2019-02-01 00:00:00.0)
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Τοπικής Διοίκησης και φορείς της Σάμου (2018-12-05 00:00:00.0)
Κινητοποίηση την Τετάρτη 17 Οκτώβρη (2018-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ