Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνδικαλίζονται τα μουσεία της Ρωσίας!

Στο συνδικαλισμό καταφεύγουν τα μουσεία της Ρωσίας, προσπαθώντας να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μετά - και εξαιτίας - της διάλυσης της ΕΣΣΔ.

Την περασμένη Παρασκευή 600 μουσεία της Ρωσίας δημιούργησαν συνδικάτο, προκειμένου να αντισταθούν οργανωμένα στην απαξίωσή τους από την κυβερνητική πολιτική και κατ' επέκταση στη γενικότερη απαξίωση της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Οι υπεύθυνοι των μουσείων θεωρούν, ότι με το συνδικάτο θα προωθήσουν αποτελεσματικότερα τα αιτήματά τους και ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από την εξουσία.

Οι εκπρόσωποι των μουσείων συγκεντρώθηκαν στο Λένινγκραντ, όπου και ίδρυσαν το συνδικάτο (στο Λένινγκραντ βρίσκεται και το μεγαλύτερο μουσείο της Ρωσίας και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, το Ερμιτάζ). Συζήτησαν τα πιο επείγοντα προβλήματά τους, όπως είναι η πενιχρή έως ανύπαρκτη χρηματοδότησή τους, η περιορισμένη συνεργασία και ανταλλαγή αντικειμένων μεταξύ τους και οι ελλείψεις της νομοθεσίας, που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία τους.

«Η Ενωση πρέπει να καθορίσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των υπαρχόντων μουσείων της χώρας και να δημιουργήσει μια βάση, πάνω στην οποία νέα μουσεία θα μπορέσουν να δημιουργηθούν και να αναπτυχθούν», δήλωσαν οι εκπρόσωποι του νεοσύστατου συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ