Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πολικό ψύχος με 12 νεκρούς

Εικόνα από το παγωμένο Σικάγο

Copyright 2019 The Associated

Εικόνα από το παγωμένο Σικάγο
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στη βαθιά «κατάψυξη» παραμένουν οι μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, με το θερμόμετρο να δείχνει, χτες, σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. Σικάγο, Μινεσότα) έως και -45 βαθμούς Κελσίου! Αντιμέτωποι με το πολικό ψύχος είναι πάνω από 84.000.000 άνθρωποι που παλεύουν να επιβιώσουν από το δριμύτατο ψύχος με όσα μέσα μπορούν. Από τις αρχές της βδομάδας, έχουν χάσει τη ζωή τους από την αφόρητη παγωνιά τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι αλλά και νεαροί φοιτητές.

Εξαιτίας του ψύχους παραμένουν κλειστά χιλιάδες σχολεία και επιχειρήσεις ενώ σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζουν κατά τόπους οδικές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές συγκοινωνίες. Εχει επίσης σταματήσει η αποστολή δεμάτων, ακόμη και η μεταφορά μονάδων αίματος σε νοσηλευτικά κέντρα από μονάδες του Ερυθρού Σταυρού στις ΗΠΑ σε όσες πολιτείες παραμένουν στην «κατάψυξη». Στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών (Μίσιγκαν κ.α.) οι ασυνήθιστες μετεωρολογικές συνθήκες προκάλεσαν πρωτόγνωρα φυσικά φαινόμενα, μετατρέποντας π.χ. μέρος από τους καταρράκτες του Νιαγάρα σε περίτεχνο γλυπτό από πάγο.

Δημόσιες βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα και κλειστοί αθλητικοί χώροι μετατρέπονται εκτάκτως σε προσωρινούς καταυλισμούς για την προσωρινή φιλοξενία των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως οι άστεγοι.

Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων για αύξηση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο δεν φαίνεται να παρηγορεί τους πολίτες, καθώς προβλέπεται πως θα επιμείνουν οι θυελλώδεις άνεμοι και ο υδράργυρος θα παραμείνει γύρω στους -34 βαθμούς Κελσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ