Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ακούσια σίτιση απεργών πείνας σε κέντρα κράτησης μεταναστών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Μετά τον χωρισμό των παιδιών και βρεφών από τους μετανάστες γονείς τους, με το που φθάνουν στις ΗΠΑ, επειδή δεν διαθέτουν βίζα παραμονής και εργασίας, και την κράτησή τους σε ακατάλληλους χώρους - φυλακές, ήρθε και η αναγκαστική «σίτιση» μεταναστών που πραγματοποιούν εδώ και βδομάδες απεργία πείνας, αντιδρώντας στα μαρτύρια που υφίστανται. Χτες, αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου ΑΡ αποκάλυψε πως ομοσπονδιακοί υπάλληλοι σε κέντρα κράτησης μεταναστών στο Τέξας ξεκίνησαν την ακούσια σίτιση έξι μεταναστών απεργών πείνας με σωλήνες από τη μύτη, ώστε να τους συντηρήσουν στη ζωή.

Συγγενείς κρατουμένων είπαν ότι οι έξι, που υποβάλλονται σε αναγκαστική σίτιση, υποφέρουν από ρινορραγίες και εμετούς, είναι εξασθενημένοι και βρίσκονται κάθε τόσο μεταξύ κελιών και νοσοκομείων.

Η υπόθεση έγινε γνωστή, όταν δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για την απεργία πείνας μεταναστών από συγγενείς τους. Μετά από ερωτήσεις που υπέβαλαν στην αμερικανική «Αρχή Μετανάστευσης και Τελωνείων» επιβεβαιώθηκε η αναγκαστική σίτιση τουλάχιστον έξι μεταναστών σε κέντρο κράτησης στο Τέξας και πως είναι σε εξέλιξη πάνω από 30 μέρες η απεργία πείνας άλλων 11 κρατουμένων - μεταναστών στο κέντρο επεξεργασίας αιτήσεων ασύλου στο Ελ Πάσο, ενώ πληροφορίες συγγενών κάνουν λόγο για πάνω από 30 απεργούς πείνας, των οποίων ήδη έχει επιδεινωθεί η υγεία.

Σχέδια για κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης»

Το ίδιο διάστημα, ο Πρόεδρος Τραμπ φαίνεται πως έχει όλα τα σενάρια ανοικτά, προκειμένου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του τείχους που θέλει να φτιάξει στα σύνορα με το Μεξικό, ώστε να σταματήσει τις ροές μεταναστών. Πληροφορίες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας POLITICO από τον Λευκό Οίκο αναφέρουν πως ο Πρόεδρος Τραμπ έχει ολοκληρώσει τις «τελικές νομικές λεπτομέρειες» για το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του τείχους.

Παράλληλα, αναφέρεται πως στελέχη του Λευκού Οίκου συναντώνται μυστικά με συντηρητικές πολιτικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική κοινωνία, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν την απαραίτητη «δημόσια υποστήριξη» στο πρόσωπο του Προέδρου Τραμπ, σε περίπτωση που κηρύξει κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Συγκλίνουσες πληροφορίες φέρουν ως πιθανή ημερομηνία για την εφαρμογή ενός σχεδίου «κατάστασης ανάγκης» την 15η του Φλεβάρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η υγεία του κρατούμενου απεργού πείνας (2021-02-23 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική (2018-06-20 00:00:00.0)
Απεργία πείνας 400 μεταναστών κρατουμένων (2013-08-29 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους ιθαγενείς «Μαπούτσε» (2012-10-16 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (2009-07-24 00:00:00.0)
Βασανίζουν τους απεργούς πείνας (2006-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ