Τετάρτη 20 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αντιδράσεις για τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Το ζήτημα του χωρισμού των παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους στις ΗΠΑ, που καθιέρωσαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις ως μέτρο αποτροπής της μετανάστευσης, δημιουργεί νέες αντιδράσεις. Ο Πρόεδρος Ντ. Τραμπ συνεχίζει να δέχεται την κριτική από στελέχη του Κογκρέσου, ορισμένα εκ των οποίων είχε προγραμματίσει να συναντήσει αργότερα χτες βράδυ με αφορμή την ψήφιση δύο νομοσχεδίων την Πέμπτη για τη μετανάστευση. Ωστόσο, δεν διστάζει να παζαρεύει τη μοίρα των μικρών παιδιών που χωρίζονται από τους φτωχούς μετανάστες γονείς τους που μπαίνουν στις ΗΠΑ δίχως νόμιμα έγγραφα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που επιθυμεί για την ανέγερση ενός τεράστιου τσιμεντένιου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ώστε να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές. Ο ίδιος άλλωστε το ξεκαθάρισε το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν αναγγείλει στο Εθνικό Διαστημικό Συμβούλιο τη συγκρότηση νέου διαστημικού σώματος στρατού, διαβεβαιώνοντας πως οι ΗΠΑ στη διάρκεια της θητείας του «δεν θα γίνουν καταυλισμός μεταναστών, ούτε κέντρο κράτησης προσφύγων».

Με αφορμή νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από καταυλισμό παιδιών μεταναστών σε κέντρο κράτησης στο Τέξας, όπου φαίνονται παιδάκια τριών και πέντε ετών να κλαίνε φωνάζοντας τους γονείς πίσω από κάγκελα, σε χώρους που θυμίζουν μεγάλα κλουβιά, η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Κίρστεν Νίλσεν επανέλαβε και χτες ότι η κυβέρνηση «απλώς εφαρμόζει το νόμο». Κάλεσε ξανά το Κογκρέσο να καλύψει τα «νομικά κενά», πάνω στα οποία οι μεταναστευτικές αρχές των ΗΠΑ πατούν και χωρίζουν οικογένειες μεταναστών, βάζοντας τους γονείς σε ομοσπονδιακές φυλακές (επειδή παραβιάζουν τη νομοθεσία και εισέρχονται παράνομα στις ΗΠΑ δίχως άδεια εργασίας και διαμονής) και τα παιδιά (στα οποία απαγορεύεται η απαγγελία σχετικών κατηγοριών ως ανήλικα) σε «κέντρα κράτησης» - κλουβιά, όσο καιρό απαιτείται για να εξεταστεί η αίτηση ασύλου.

Επιπλέον, ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς υπερασπίστηκε την πολιτική «μηδενικής ανοχής» στη διάρκεια συνέντευξης στο «Fox News», ισχυριζόμενος πως «κάνουμε το σωστό, φροντίζουμε τα παιδιά αυτά και δεν κακοποιούνται».

Κριτική στη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ άσκησε χτες και ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι, που εξέφρασε «έντονη ανησυχία» για το χωρισμό παιδιών παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακούσια σίτιση απεργών πείνας σε κέντρα κράτησης μεταναστών (2019-02-01 00:00:00.0)
Στάση εργασίας ενάντια στην απληρωσιά (2017-11-15 00:00:00.0)
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή (2017-01-11 00:00:00.0)
Επιχείρηση άγριας καταστολής (2009-07-28 00:00:00.0)
Αν γλιτώσουν τα μπουντρούμια, τους «φυλακίζουν» τα αφεντικά (2005-10-14 00:00:00.0)
Οργή στους απάνθρωπους καταυλισμούς (2002-12-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ