Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία πείνας 400 μεταναστών κρατουμένων

Σε απεργία πείνας προχώρησαν χτες 400 περίπου μετανάστες που κρατούνται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ορεστιάδα. Σύμφωνα με καταγγελίες αντιρατσιστικών οργανώσεων, αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της διοίκησης του στρατοπέδου για παράταση της κράτησης στους 18 μήνες. Και σε αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται κρατούμενοι, χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα, πάνω από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μάλιστα, μετανάστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω λιποθυμίας, μετά από μια βδομάδα απεργίας, ενώ άλλος μετανάστης έχει ράψει το στόμα του σε ένδειξη διαμαρτυρίας...

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, εκατοντάδες φυλακισμένοι μετανάστες που βρέθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα μετά τις επιχειρήσεις - «σκούπα» της Αστυνομίας, προχώρησαν σε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις άσχημες συνθήκες κράτησης, τις βιαιοπραγίες από πλευράς αστυνομικών οργάνων, τη φυλάκισή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ