Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κηδεύτηκε ο Τ. Σκυλλάκος

Πλήθος κόσμου -συγγενείς, σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι- κήδεψε, χτες, από το Μητροπολιτικό Ναό της Λάρισας, τον Τάσο Σκυλλάκο, που πέθανε σε ηλικία 71 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα αληθινό παράδειγμα αγωνιστικής προσφοράς και επιστημονικού έργου. Συμπορευόμενος, παντού και πάντα, με το ΚΚΕ, πήρε μέρος στους λαϊκούς αγώνες και σε πολλές εκλογικές μάχες του Κόμματος. Το 1998 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων με την παράταξη που στήριζε το ΚΚΕ και το 2004 υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο νομό Λάρισας. Καταξιωμένος επιστήμονας -ήταν νευρολόγος ψυχίατρος και διετέλεσε και διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λάρισας- είχε σημαντική προσφορά, κερδίζοντας την αναγνώριση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των Λαρισαίων.

Στον επικήδειο ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής ΚΚΕ, υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα: «Παντού, από κάθε πόστο, νοιαζόσουνα για τον κάθε ασθενή, για τον καθένα που ήθελε τη βοήθειά σου. Φρόντιζες να μη μείνει κανένας χωρίς φροντίδα, να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, φτωχοί, ανασφάλιστοι, μετανάστες». Αναφερόμενος στην αγωνιστική του δράση, τόνισε: «Σταθερά και αταλάντευτα συμπορεύεσαι με το ΚΚΕ, σε χρόνια δύσκολα, που οι ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες και η υποχώρηση του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, τσακίζουν σε πολλούς το ηθικό, σπέρνουν την αμφιβολία, τη δυσπιστία. Πολλοί έκαναν πίσω μπροστά στις δυσκολίες, μπροστά στην πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκαν οι ιδέες, οι αρχές και η ιστορία του ΚΚΕ. Εσύ δεν παρασύρθηκες, δεν ξεγελάστηκες στα πισωγυρίσματα της ιστορίας».

Στην κηδεία μίλησαν ακόμα εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και εκ μέρους των πολλών και πιστών φίλων του, ο γνωστός θεατρικός σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ