Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Φινάλε με κίνητρα για ΑΕΚ και Προμηθέα

Εχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League, ΑΕΚ και Προμηθέας πάνε για τη νίκη στο φινάλε των ομίλων, ο καθένας για τους δικούς του λόγους

Eurokinissi

Εχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League, ΑΕΚ και Προμηθέας πάνε για τη νίκη στο φινάλε των ομίλων, ο καθένας για τους δικούς του λόγους
Εχοντας διαφορετικές αποστολές και στόχους, ΑΕΚ και Προμηθέας Πάτρας ολοκληρώνουν απόψε τις υποχρεώσεις τους για τη φάση των ομίλων του FIBA Champions League, αντιμετωπίζοντας Αντβέρπ και Βίρτους Μπολόνια αντίστοιχα. Και οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, αλλά δεν είναι αδιάφορες βαθμολογικά και επιδιώκουν τη νίκη στη 14η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Για την πρωτιά η ΑΕΚ

Για τον 3ο όμιλο, η πρωτοπόρος ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Αντβέρπ (21.30 - Novasports 1/EΡΤ2), έχοντας το ρόλο του φαβορί και στοχεύοντας στη νίκη η οποία θα της δώσει και τυπικά την 1η θέση και θεωρητικά ευκολότερο έργο στην κλήρωση της FIBA για τους «16» (με αντίπαλο έναν από τους 4ους των ομίλων). Η «Ενωση» μπορεί να τερματίσει 1η ακόμα και σε περίπτωση ήττας, αρκεί να μη νικήσει η Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Στην ΑΕΚ επιδιώκουν εκτός των άλλων να κρατήσουν ψηλά την ψυχολογία τους ενόψει των υποχρεώσεων για το Διηπειρωτικό Κύπελλο στη Βραζιλία. Στα θετικά για τον τεχνικό της ομάδας, Λούκα Μπάνκι, η επιστροφή στη δράση του Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίοις ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

  • Οι άλλοι αγώνες του ομίλου (21.30): Μπάμπεργκ - Νίμπουρκ, Ντιζόν - Χάποελ Ιερουσαλήμ, Φουενλαμπράδα - Λιετκαμπίλις.
  • Η βαθμολογία: ΑΕΚ 24, Χάποελ Ιερουσαλήμ 24, Μπάμπεργκ 21, Αντβέρπ 20, Ντιζόν 17, Λιετκαμπίλις 17, Νίμπουρκ 17, Φουενλαμπράδα 16.
Ολα ανοιχτά για τον Προμηθέα

Για τον 4ο όμιλο, ο Προμηθέας δοκιμάζεται στην Μπολόνια απέναντι στη Βίρτους (19.30 - Novasports 2) και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για την ελληνική ομάδα, η οποία μπορεί να τερματίσει από 1η μέχρι 4η. Ο στόχος της πρωτιάς είναι ο δυσκολότερος, αφού δεν αρκεί στον Προμηθέα η νίκη αλλά πρέπει να υπερκαλύψει και τη διαφορά της ήττας του από τη Βίρτους στην Πάτρα (10 πόντοι) και παράλληλα να ηττηθεί η Μπεσίκτας από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Σε περίπτωση ήττας οι Πατρινοί θα καταλάβουν την 3η ή την 4η θέση, ανάλογα με το αποτέλεσμα στον αγώνα στη Σλοβενία.

  • Οι άλλοι αγώνες του ομίλου (19.30): Οστάνδη - Στρασμπούρ, Ολίμπια - Μπεσίκτας, Νεπτούνας - Μπαϊρόιτ.
  • Η βαθμολογία: Βίρτους 22, Μπεσίκτας 21, Προμηθέας 21, Οστάνδη 20, Νεπτούνας 20, Στρασμπούρ 20, Μπαϊρόιτ 18, Ολίμπια 14.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ