Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 7.00 το απόγευμα

Καθολική θα ακουστεί σήμερα η αντίθεση του εργαζόμενου λαού και των φορέων της Θεσσαλονίκης απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας, αλλά και στην επιχείρηση περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών που εξαπολύεται με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Χιλιάδες πολίτες, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, γονείς, μέσα από αποφάσεις των φορέων τους, ετοιμάζονται να δώσουν μαζικά το «παρών» στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική προσυγκέντρωση που οργανώνει η ΕΔΥΕΘ και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου, προκειμένου συγκροτημένα να πορευτούν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο των φορέων που θα γίνει στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

Δεκάδες φορείς μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους και καλούν το λαό να υψώσει τη φωνή του, να ενώσει τη δύναμή του και να αγωνιστεί για την υπεράσπιση της ειρήνης - κόντρα στα φιλοπόλεμα σχέδια της «νέας τάξης» των Ευρωαμερικάνων ιμπεριαλιστών.

Χτες η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, μετά από σύσκεψη με τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων - μελών της, αποφάσισε και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους. «Πιστεύουμε πως ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει για την πάταξη της τρομοκρατίας εξελίσσεται στην ουσία σε ένα ακόμη άλλοθι των ισχυρών του πλανήτη για επιβολή της οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής τους υπεροχής», σημειώνει στο ψήφισμά της και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση, «την πλήρη απεμπλοκή της χώρας μας από κάθε είδους πολεμικές επιχειρήσεις».

Επίσης η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμαριάς καλεί σε συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Με ψήφισμά της καταγγέλλει τη συρρίκνωση ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, με άλλοθι την τρομοκρατία και την απόφαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για συμμετοχή στον πόλεμο. «Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να μη συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές ή άλλες επιχειρήσεις εκτός συνόρων και στην παροχή διευκολύνσεων στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα. Τα παιδιά μας, τα Ελληνόπουλα, αξίζει να πολεμούν για την πατρίδα τους, όχι όμως να γίνουν μισθοφόροι στις ΝΑΤΟικές ορδές», ξεκαθαρίζει.

Εξάλλου παλλαϊκό κάλεσμα απευθύνει και η Αντιπολεμική Επιτροπή Καλαμαριάς που συγκροτήθηκε πρόσφατα με τη συμμετοχή 17 φορέων του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ