Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Παλαιστινιακές αντιδράσεις για τη «φιέστα» στη Βαρσοβία

Συνεχίζονται τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής στη Γάζα

Ο 14χρονος Χασάν από τα τελευταία θύματα της ισραηλινής βαρβαρότητας

Copyright 2019 The Associated

Ο 14χρονος Χασάν από τα τελευταία θύματα της ισραηλινής βαρβαρότητας
ΡΑΜΑΛΑ.--

Το μποϊκοτάρισμα της διήμερης αμερικανο-πολωνικής συνόδου στη Βαρσοβία για τη Μέση Ανατολή ή την υποβάθμιση της συμμετοχής τους ζήτησε από τις αραβικές χώρες η Παλαιστινιακή Αρχή.

Προηγήθηκε την Κυριακή η ομιλία του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς στη Σύνοδο Κορυφής της Αφρικανικής Ενωσης στην Αντίς Αμπέμπα, όπου προειδοποίησε για τις προσπάθειες του Ισραήλ να αλλάξει το χαρακτήρα και την ταυτότητα της Ιερουσαλήμ και να πολλαπλασιάσει τους παράνομους εβραϊκούς εποικισμούς στη Δυτική Οχθη. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ ότι ενθαρρύνουν το Ισραήλ «να δρα καταπατώντας το διεθνές δίκαιο» και πως δεν νομιμοποιούνται πλέον να παίζουν ρόλο μεσολαβητή στις υποθέσεις καμίας χώρας, φέρνοντας ως παράδειγμα και την επέμβαση στη Βενεζουέλα.

Χτες η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει εφεξής σε Παλαιστίνιους που ζουν στην Ολλανδία και γεννήθηκαν μετά το Μάη του 1948 να αναφέρουν ως τόπο γέννησης τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Οχθη. Εως τώρα, το απαγόρευαν επιβάλλοντας στους Παλαιστίνιους να δηλώνουν ως χώρα γέννησης τις λέξεις «άγνωστο» ή «Ισραήλ».

Ολα αυτά ενώ η βία των ισραηλινών κατοχικών αρχών δεν γνωρίζει τέλος. Την Παρασκευή σε νέες κινητοποιήσεις, που πραγματοποιούν εδώ και 11 μήνες κάθε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο χιλιάδες Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας, από τις σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών του Ισραηλινού στρατού σκοτώθηκαν ακόμη δύο έφηβοι, 14 και 18 ετών, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε τουλάχιστον 300.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ