Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ

Σε απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, με αίτημα να υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η ΣΣΕ και ο Κανονισμός Εργασίας να καλύπτουν το σύνολο των εργαζομένων, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.

Την ίδια μέρα, στις 12 μ., οι εργαζόμενοι στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις Κεντρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού στο Μετς, ενώ οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη οργανώνουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο ΚΕΘΕΑ «Προμηθέας» (Λαδάδικα).

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ» με ανακοίνωσή της καλεί στην απεργία. «Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν οδηγήσει το ΚΕΘΕΑ στα πρόθυρα της διάλυσης», τονίζει, επισημαίνοντας αναλυτικότερα: «Εργαζόμαστε με κατακρεουργημένους μισθούς και δικαιώματα, ολοένα και λιγότεροι, προσπαθώντας υπεράνθρωπα για να καλύπτουμε τα κενά που δημιουργούν οι αποχωρήσεις και η απαγόρευση των προσλήψεων. Τα "μπαλώματα" που επιχειρούνται, με προσλήψεις εργαζομένων με ημερομηνία λήξης, ανακουφίζουν προσωρινά την κατάσταση, χωρίς να δίνουν λύση στο πρόβλημα της τεράστιας έλλειψης προσωπικού. Η μόνιμη και σταθερή δουλειά δεν αποτελεί πλέον αξία και απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπλήρωση των θεραπευτικών του στόχων (...) Οι μόνες προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν τα επόμενα χρόνια θα είναι μέσω ΕΣΠΑ. Δεν έχουμε ΣΣΕ που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες όλων όσοι εργάζονται στον οργανισμό (...) Η εργασιακή μας καθημερινότητα εντάσσεται σε έναν συνολικότερο πολιτικό σχεδιασμό που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Απεξάρτηση».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων: Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ανάκτηση των απωλειών, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον οργανισμό. Μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης. Μαζικές προσλήψεις εργαζομένων μόνιμου προσωπικού. Καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ