Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αγωνιστική παρέμβαση σε εγκαίνια γραφείων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Αγωνιστική παρέμβαση κατά τα προχτεσινά εγκαίνια των νέων γραφείων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ στην Ξάνθη, από τους Γ. Παναγόπουλο και Ν. Κιουτσούκη, πρόεδρο και γγ της ΓΣΕΕ, πραγματοποίησε η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ.

Με πανό και συνθήματα, διαμήνυσαν ότι οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι ανεπιθύμητοι στην Ξάνθη, σε μια πόλη με ισχυρή παρακαταθήκη καπνεργατικών αγώνων, με θύματα και νεκρούς, με κατακτήσεις σε δικαιώματα που αυτοί και οι όμοιοί τους συνέβαλαν να γίνουν κουρελόχαρτα, όπως το 8ωρο, οι ΣΣΕ, η Κοινωνική Ασφάλιση.

Με ανακοίνωση που μοίραζαν στους εργαζόμενους, κατήγγειλαν ότι το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, «ιδεολογικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά, είναι ένα εργαλείο που υπηρετεί τη στρατηγική και την τακτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, την ενσωμάτωση του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού, που αποτελεί και την κυρίαρχη γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Οι συνεργασίες με φιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες οικονομολόγους, η συνεργασία με το Ινστιτούτο Levy Economics, έχοντας στόχο "να ενισχυθούν επιστημονικά οι εναλλακτικές προτάσεις από τα συνδικάτα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση", αποτέλεσαν επεξεργασίες που στη μεγάλη τους πλειοψηφία αποτελούν όχημα για την αφαίρεση κατακτήσεων απ' την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, μεταφέροντας τα βάρη από την κρίση σε αυτούς (...) Σήμερα, το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς ντίλερ εργασίας μέσω δεκάδων προγραμμάτων, είναι πρωτοπόρο στην υλοποίηση αυτών. Πιο συγκεκριμένα διαχειρίζεται προγράμματα επιταγής εισόδου στην εργασία, voucher, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ευρωπαϊκά προγράμματα κάθε είδους, προγράμματα κατάρτισης. Οι λειτουργίες του και η χρηματοδότησή του συγκροτούν ένα βασικό εργαλείο εκμετάλλευσης και εξαγοράς συνειδήσεων. Είναι μία καλοστημένη μηχανή, που διαχειρίζεται τεράστια ποσά που καταλήγουν έμμεσα στις τσέπες των επιχειρηματιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ