Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΓΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ταγμένη στα συμφέροντα της εργοδοσίας

Τη στήριξη της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας στην αντιλαϊκή πολιτική και την εργοδοσία κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καταψηφίζοντας τον απολογισμό της διοίκησης στην ετήσια Γενική Συνέλευση, την περασμένη Δευτέρα.

Η πλειοψηφία των ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) γύρισε την πλάτη της σε μια σειρά διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις εργαζομένων: Στις κινητοποιήσεις των απλήρωτων εργαζομένων στην επισιτιστική επιχείρηση «Πανελλήνιο» απαντούσε πως... «δεν ξέρει» τη «θέση» της εργοδοσίας. Στις παρεμβάσεις ενάντια στην επέκταση του ωραρίου των εμποροϋπαλλήλων αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ελέγχους μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας και κατηγόρησε και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων που ζήτησε τη διενέργεια ελέγχων με αφορμή τη «Black Friday». Στην απόφαση των εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρέλια» να απορρίψουν την 7ήμερη εργασία «σφύριξε αδιάφορα».

Στα παραπάνω, και πολλά ακόμα, προστέθηκε η οργισμένη αντίδραση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή του επικείμενου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα. Η αντίδραση συνοδεύτηκε, μάλιστα, από... επιχειρήματα για τη δυνατότητα που προσφέρει η διοργάνωση του Συνεδρίου στις ξενοδοχειακές μονάδες να δουλέψουν εκτός τουριστικής σεζόν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ