Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ

Σε 24ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, με κεντρικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για το σύνολο του προσωπικού, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Δ. Κολοκάθης, ανέφερε ότι σήμερα οι ωφελούμενοι του Οργανισμού ανέρχονται στα 3.500 άτομα, ενώ μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, στα οποία παρέχεται στήριξη, φτάνουν τα 7.000. «Ολοι αυτοί οι άνθρωποι εξυπηρετούνται από 450 εργαζόμενους. Σήμερα το 13% του συνόλου των εργαζομένων δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις (ΟΑΕΔ, ΔΠΥ) κι ενώ κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά αμείβονται με μόλις 600 ευρώ».

Οπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, στο άκουσμα της απεργίας η διοίκηση του Οργανισμού ενημέρωσε τους εργαζόμενους με έγγραφό της ότι θα προσφύγει μονομερώς στον ΟΜΕΔ.

Μιλώντας εκ μέρους της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων» ΚΕΘΕΑ, η Λεμονιά Φακάρου απαίτησε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

«Εργαζόμενοι χωρίς ΣΣΕ ή με ΣΣΕ που επισφραγίζει τις περικοπές μισθών και δικαιωμάτων που ίσχυαν πριν μια δεκαετία. Εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, με ημερομηνία λήξης και ακόμη λιγότερα δικαιώματα. Η διακηρυγμένη πρόθεση για μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε συνδυασμό με τη ναρκω-κουλτούρα, οδηγούν στη διάλυση της απεξάρτησης, στη μετατροπή της σ' ένα συνονθύλευμα υπηρεσιών μείωσης της βλάβης (...) Η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ γίνεται μοχλός προώθησης αυτής της πολιτικής της κυβέρνησης (...) Ο αγώνας για ΣΣΕ χρειάζεται να κλιμακωθεί, να πάρει τέτοια χαρακτηριστικά που να βάζει εμπόδια στην πολιτική της κυβέρνησης», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν ο Π. Κατηφές, εκ μέρους του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Π. Λυμπέρη, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ