Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΔΙ
Υπονομεύουν το πάρκο αλλότριες χρήσεις

Την οργή των κατοίκων του Δήμου Ζωγράφου και του 7ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων προκαλεί η «ανικανότητα» όλων των κυβερνήσεων εδώ και 24 χρόνια να απομακρύνουν από το Γουδί τα στρατόπεδα και να αποδώσουν το χώρο στους δημότες προκειμένου να γίνει πάρκο.

Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, τονίζοντας μάλιστα ότι επέρχεται νέα επιβάρυνση με τις εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, αλλά η αρμόδια υφυπουργός απλώς επανέλαβε όσα κατά καιρούς έχουν πει οι κυβερνώντες, χωρίς όμως να έχει γίνει τίποτα.

Η Ρ. Ζήση είπε ότι για τη διαμόρφωση του χώρου έχει ολοκληρωθεί μελέτη στο ΕΜΠ, η οποία ανταποκρίνεται στους στόχους που έβαλε ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου για την αναβάθμιση του οικολογικού περιβάλλοντος, με την εναρμόνιση των νέων αλλά και των υφιστάμενων χρήσεων με τις κοινωνικές δραστηριότητες των γύρω δήμων. Για την παραχώρηση των χώρων είπε ότι αρμόδιο είναι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που θα γίνουν στο Γουδί, τόνισε ότι αυτές θα είναι προσωρινές και θα ξηλωθούν με ευθύνη των εργολάβων μετά το τέλος των αγώνων. Κατά την υφυπουργό, όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την ευαισθησία της κυβέρνησης για την αξιοποίηση της περιοχής στο Γουδί.

Για ποια ευαισθησία μπορεί να γίνεται λόγος από την πλευρά των κυβερνήσεων, είπε ο Αντ. Σκυλλάκος, όταν εδώ και 24 χρόνια και παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετικός νόμος για να γίνει πάρκο η περιοχή δεν έχει γίνει τίποτα; «Και όχι μόνο, συνέχισε, δε μετατρέπεται σε πάρκο αλλά όλο και καινούριες χρήσεις έχουν προχωρήσει και έχουν επιβαρύνει το περιβάλλον, όπως έξι νοσοκομεία, τέσσερα υπουργεία κ.ά.».

Οσο για τη μελέτη του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής υπενθύμισε παλιότερες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, σύμφωνα με τις οποίες η μελέτη δε δεσμεύει την κυβέρνηση στις όποιες επιλογές της. Ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες θα γίνουν στο χώρο Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, πέρα από όσες έχουν ήδη δρομολογηθεί, δρόμος που θα συνδέει το πάρκο με την Κατεχάκη και τη Μεσογείων, πάρκινγκ, γέφυρα και νοσοκομείο.

Στη δευτερολογία της η υφυπουργός επανέλαβε ότι οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα απομακρυνθούν μετά τους αγώνες και είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κατασκευή δρόμου ή γέφυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ