Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σήμερα το «σόου» της «ανθρωπιστικής συναυλίας» στην Κολομβία

Η επιχείρηση «ανθρωπιστική βοήθεια», που εκφράζει την πλήρη υποκρισία της αντιδραστικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας με επικεφαλής τη μαριονέτα - αυτοανακηρυγμένο Πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό, κλιμακώνεται όσο πλησιάζει το Σάββατο 23 Φλεβάρη, τη μέρα που θα στηθεί το σόου στη μεθόριο με Κολομβία και Βραζιλία. Οι ιμπεριαλιστές προστάτες του Γκουαϊδό (ΗΠΑ, ΕΕ, αντιδραστικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής) έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν με τον πολύμορφο αποκλεισμό εσόδων προς την εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, συνθήκες ασφυξίας στον βενεζουελάνικο λαό. Τώρα όμως βάζουν τη μάσκα του «ανθρωπιστή», που δήθεν νοιάζεται για τις ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. Ενταγμένη σε αυτόν το σχεδιασμό είναι και η «φιλανθρωπική» συναυλία που διοργανώνει σήμερα ο Βρετανός Κροίσος Ρίτσαρντ Μπράνσον της «Virgin» μαζί με Κολομβιανούς καπιταλιστές στην κολομβιανή πόλη Κούκουτα, όπου συγκεντρώνεται η «βοήθεια» που έρχεται από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Ο αχυράνθρωπος των ιμπεριαλιστών Γκουαϊδό ξεκίνησε με αυτοκινητοπομπή χτες από το Καράκας με προορισμό την Κούκουτα, όπου εκεί θα βρίσκονται και οι αντιδραστικοί Πρόεδροι της Κολομβίας και της Χιλής, Ιβαν Ντούκε και Σεμπαστιάν Πινιέρα, αντίστοιχα, όπως και ο Βραζιλιάνος ΥΠΕΞ, για να συνοδεύσουν τη «βοήθεια». Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αντιπολίτευσης, θα κινητοποιηθούν 1 εκατ. εθελοντές που θα αναλάβουν τη μεταφορά της «βοήθειας» προς τη Βενεζουέλα.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διοργανώνει σήμερα, επίσης, διάφορες εκδηλώσεις και διανομή τροφίμων και φαρμάκων και το Σάββατο καλεί σε κινητοποίηση για την αξιοπρέπεια, απορρίπτοντας την υποκριτική «ανθρωπιστική βοήθεια», καλώντας σε άρση όλων των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα. Επίσης, σε ετοιμότητα είναι και ο στρατός της χώρας, απαντώντας στις συνεχείς απειλές και στρατιωτικής επέμβασης από την πλευρά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Επίσης, συνεχίζει και τις διπλωματικές επαφές όπως αυτή που έγινε από τον Βενεζουελάνο ΥΠΕΞ, Χόρχε Αρεάσα, την Τετάρτη το βράδυ, στο υπουργείο στο Καράκας, με εκπροσώπους της λεγόμενης Διεθνούς Ομάδας Επαφής, που έχουν συστήσει η ΕΕ και χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ο Αρεάσα επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει έναν ανοιχτό και χωρίς όρους διάλογο με την αντιπολίτευση, ώστε να βρεθεί ειρηνική λύση με τη διενέργεια νέων βουλευτικών εκλογών. Ωστόσο, η αντιδραστική αντιπολίτευση και οι προστάτες της συζητούν μόνο την αποχώρηση της κυβέρνησης Μαδούρο, του οποίου όμως η θητεία προβλέπεται έως το 2025.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απάντηση στην προτροπή Πενς για πραξικόπημα (2019-11-20 00:00:00.0)
Προς «διαβούλευση» για βουλευτικές εκλογές (2019-08-15 00:00:00.0)
Κλιμακώνονται οι πιέσεις ΗΠΑ και συμμάχων τους (2019-04-13 00:00:00.0)
Νέες προκλήσεις των ΗΠΑ στον ΟΗΕ (2019-02-28 00:00:00.0)
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση (2019-02-21 00:00:00.0)
Υπό συνεχείς απειλές των ΗΠΑ (2019-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ