Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Απόφαση που αποκλείει νόθους αντιπροσώπους και δικαιώνει τα σωματεία

Την εξαίρεση 19 παράτυπων αντιπροσώπων από τις προγραμματισμένες για την Τετάρτη 27/2 αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας αποφάσισε χτες το Πρωτοδικείο.

Η απόφαση δικαιώνει τα σωματεία του νησιού που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση αντιπροσώπων οι οποίοι έχουν εκλεγεί με παράτυπες διαδικασίες. Η απόφαση εκδόθηκε χτες, μετά την προχτεσινή εκδίκαση της αίτησης των σωματείων για προσωρινή διαταγή.

Οι παράτυποι αντιπρόσωποι είναι 9 συνταξιούχοι, 2 δημόσιοι υπάλληλοι και 8 αντιπρόσωποι του εργοδοτικού μορφώματος στα ξενοδοχεία «ΙKOS».

Οσον αφορά το τελευταίο, υπενθυμίζεται ότι προχτές εκδόθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που δικαιώνει τα σωματεία που είχαν προσφύγει ενάντια στην ίδρυσή του, καταγγέλλοντας τη σύσταση «διομιλικού» σωματείου, κατά παράβαση του συνδικαλιστικού νόμου, το οποίο «διοικείται από στελέχη και προϊσταμένους του ομίλου, με στόχο να παρακάμψει τις νόμιμα συσταθείσες συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων και μια σειρά επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων σε ξενοδοχεία καλούν σε νέα κινητοποίηση, το Σάββατο 23/2 στις 2 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με αφορμή τις προγραμματισμένες εκλογές για την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής.

Οπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, «σε μια ύστατη προσπάθεια να διασφαλίσουν την παρέμβαση της εργοδοσίας στα πράγματα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, η θλιβερή παρέα της αυτοαποκαλούμενης "πλειοψηφίας" της διοίκησης προχώρησε, αμέσως μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, σε μία ακόμα αυθαιρεσία, παραβλέποντας την παραπάνω απόφαση (...) Συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καλώντας τα μέλη μόλις μισή ώρα πριν την έναρξη, και μάλιστα πήρε λέει αποφάσεις, παρά το γεγονός ότι δεν είχε απαρτία!».

«Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας μπορεί να γίνει όπλο των εργαζομένων, φόβητρο της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της», σημειώνει η ΔΑΣ, καλώντας σε ενίσχυσή της στις προγραμματισμένες για τις 27/2 αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης στο ΕΚΚ και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ