Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μαζική συνέλευση μπροστά στις αρχαιρεσίες

Η ανάγκη για μαζικοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, μπροστά στις επικείμενες αρχαιρεσίες (1 - 8 Μάρτη), βρέθηκε στο επίκεντρο της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Η συνέλευση υπερψήφισε ομόφωνα τον διοικητικό απολογισμό και το πρόγραμμα δράσης. Επίσης, ανανέωσε την απόφαση του Συνδικάτου να συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

«Ενισχύουμε από κάθε άποψη το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού. Το Σωματείο αυτό που από τη γέννησή του μέχρι σήμερα πρωτοστατεί στην οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου. Που ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που έχουν με την τράπεζα ή την εταιρεία του κλάδου, ενώνει όλους τους συναδέλφους. Το Σωματείο αυτό που οργανώνει αγώνες για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, που φέρνει κατακτήσεις με τους ίδιους τους εργαζόμενους να βγαίνουν μπροστά, να διεκδικούν παρά την εργοδοτική τρομοκρατία», τόνισε στην εισήγησή της η Εφη Χαλιού, πρόεδρος του Σωματείου.

Επισήμανε ότι το Σωματείο «πρωτοστατεί στο να υπογραφούν ΣΣΕ σε μια σειρά από επιχειρήσεις του κλάδου. Συμβάσεις που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης. Συμβάσεις που καλύπτουν βασικές ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι ελπίδων και προσδοκιών από πλευράς των εργαζομένων».

Την πείρα από τους χώρους εργασίας μετέφεραν πολλοί εργαζόμενοι, θέτοντας στόχους για τις μάχες που έρχονται. Ζήτημα που ξεχώρισε είναι η πάλη για την υπογραφή Επιχειρησιακών ΣΣΕ σε μια σειρά από εταιρείες, όπως η «PDSolutions», η «Mellon» και η «First Data».

Την εκλογοαπολογιστική συνέλευση απασχόλησαν ιδιαίτερα οι συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο, που χειροτερεύουν είτε είναι κάποιος εργαζόμενος στις τράπεζες, είτε στις εταιρείες και τα δικηγορικά που δουλεύουν για τις τράπεζες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τελευταίες εξελίξεις της απόσχισης στον κλάδο των τραπεζών, όπως της Eurobank και της Πειραιώς (RBU).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη της οργάνωσης των εργαζομένων ανά κατάστημα και ανά υπηρεσία.

Συνελεύσεις σωματείων

-- Η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής προχωρά σε Γενική Συνέλευση αύριο Σάββατο στις 5.30 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση (εξ αναβολής) τη Δευτέρα 25/2 στις 7 μ.μ., στην Αίθουσα «Ανδρόγεω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ