Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να επαναλειτουργήσει άμεσα η Ρευματολογική κλινική

Την ανάγκη να επαναλειτουργήσει άμεσα η Ρευματολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας, που έκλεισε μετά την παραίτηση του ενός και μοναδικού γιατρού της, και να βρεθεί λύση για τους ασθενείς της, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ.

Η Ρευματολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας εξυπηρετούσε ασθενείς από ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο ένας και μοναδικός εδώ και 4 χρόνια ρευματολόγος οδηγήθηκε στην παραίτηση, κάτω από την πίεση της λειτουργίας μιας κλινικής με τεράστιο και δυσανάλογο φορτίο και όγκο περιστατικών. Μετέωροι έχουν μείνει και οι περίπου 30 ασθενείς που έχουν ανάγκη για περιοδικές εγχύσεις ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων.

Η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ απαιτεί: Αμεση επαναλειτουργία της κλινικής με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στη βάση τουλάχιστον του σημερινού - έτσι κι αλλιώς ανεπαρκέστατου - οργανογράμματος. Μαζικές προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών σε όλες τις δομές Υγείας. Αμεση λύση για τους περίπου 30 ασθενείς που έχουν ανάγκη για περιοδικές εγχύσεις ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, χωρίς να επιβαρυνθούν οι ίδιοι οικονομικά.

Αναδεικνύοντας την αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία, την οποία συνεχίζει «επάξια» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ανακοίνωση της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ τονίζει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο: «Δεν είναι μόνο οι χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα στο ΕΚΑΒ και στα Κέντρα Υγείας. Η ίδια η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει φτάσει στα όρια της ασφυξίας. Ραντεβού που κλείνονται για 6, 8 ή και 10 μήνες αργότερα. Γιατροί που στην ουσία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν έκτακτα περιστατικά, αφού την ίδια ώρα είναι και οι μοναδικοί στις κλινικές τους ή το αντίστροφο. Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες με εκατοντάδες μέρες χρωστούμενα ρεπό, αφού "το πρόγραμμα δεν βγαίνει"! Ελλείψεις στο διοικητικό και στο τεχνικό προσωπικό, με συνέπειες στην απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου. Απαρχαιωμένος εξοπλισμός που καθίσταται άχρηστος», ενώ ο όποιος νέος εξοπλισμός χωρίς το εξειδικευμένο προσωπικό.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να μην ανέχονται αυτήν την κατάσταση, να παλέψουν μέσα από τους οργανωμένους φορείς του λαϊκού κινήματος, τα σωματεία, τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, για δημόσια και δωρεάν Υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ