Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αίτημα να οριστεί προσωρινή διοίκηση από αντιπροσώπους και σωματεία

Εκδικάστηκε χτες το αίτημα για ορισμό προσωρινής διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, ενώ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική απόφαση.

Αντιπρόσωποι εκλεγμένοι στο Εργατικό Κέντρο προχώρησαν σε συνέλευση το περασμένο Σάββατο και αποφάσισαν να ζητήσουν να οριστεί προσωρινή διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο. Το αίτημα αντιπροσώπων και σωματείων τέθηκε μετά τη μεθόδευση της απερχόμενης πλειοψηφίας που οδήγησε σε αναβολή τις προγραμματισμένες αρχαιρεσίες.

Συγκεκριμένα, ενώ το Σάββατο ήταν προγραμματισμένο να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής, ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν εμφανίστηκε. Μέσα από μια σειρά μεθοδεύσεις, ο διορισμός του «ανακλήθηκε» από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και τους συνδικαλιστές που προσπαθούν να αναβάλουν τις αρχαιρεσίες μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τις καρέκλες τους.

Είχε προηγηθεί η έκδοση προσωρινής διαταγής από το Πρωτοδικείο, με την οποία ακυρώθηκαν 19 «αντιπρόσωποι» που έχουν εκλεγεί με παράτυπες διαδικασίες, είναι συνταξιούχοι ή δημόσιοι υπάλληλοι. Αύριο Πέμπτη θα εκδικαστεί η ένσταση των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας για την εν λόγω προσωρινή διαταγή.

Σπεύδει να σιγοντάρει τη νοθεία το ΚΙΝΑΛ

Την απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που με θράσος καταγγέλλει... «παράνομη κατάληψη του κτιρίου» από τα σωματεία, έσπευσε να σιγοντάρει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ. Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «επεμβάσεις του ΠΑΜΕ μέσα και έξω από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας», οι οποίες «δεν τηρούν τους όρους της πολιτικής συμπεριφοράς»!

«Εχουν πραγματικά πολύ θράσος οι εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ που τολμούν να κουνάνε το δάχτυλο στα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, υπενθυμίζοντας ότι μόλις τις προηγούμενες μέρες «η ξεπουλημένη πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, στην οποία συμμετέχει η συνδικαλιστική τους παράταξη, έφερε στο συνέδριο της Ομοσπονδίας τα στελέχη της εργοδοσίας, που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, και προσπάθησε να τους επιβάλει με επιστράτευση ένοπλων μπράβων».

«Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι οι εργαζόμενοι στην Κέρκυρα παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, για να πετάξουν έξω από το ΕΚΚ τους εκπροσώπους των εργοδοτών», τονίζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και προσθέτει πως είναι οι συνδικαλιστές που προέρχονται από τον πολιτικό χώρο του ΚΙΝΑΛ αυτοί «που με νοθείες, αυθαιρεσίες και αλχημείες προσπαθούν να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους για να συνεχίσουν οι μεγαλοεργοδότες την παρέμβασή τους» στο ΕΚ Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ