Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζονται οι περιοδείες και εξορμήσεις του ΠΑΜΕ

Μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ συνεχίζονται οι περιοδείες και συσκέψεις του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα. Οι σχετικές πρωτοβουλίες θα κορυφωθούν στις 14 Μάρτη, μέρα έναρξης του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με την κινητοποίηση που οργανώνεται στο χώρο διεξαγωγής του.

Σήμερα Τετάρτη, θα γίνουν περιοδείες σε εμπορικά καταστήματα, ενώ αύριο Πέμπτη σχεδιάζονται περιοδείες σε καταστήματα τραπεζών.

Την Παρασκευή 1/3 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σωματείων, με θέμα: «Συνέδριο ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα - Η ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και η αλλαγή συσχετισμών - Οι θέσεις του ΠΑΜΕ».

Εξορμήσεις και περιοδείες σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις στη Μεσσηνία πραγματοποίησε την Παρασκευή και το Σάββατο κλιμάκιο συνδικαλιστών, στο οποίο συμμετείχαν και εκπρόσωποι του κλαδικού Συνδικάτου της περιοχής. Ανάμεσα στους χώρους δουλειάς που επισκέφτηκαν, ήταν και οι ξενοδοχειακές μονάδες που θα φιλοξενήσουν τις εργασίες και τους συνέδρους, αλλά και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όπως το «Costa Navarino». Οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για την εντεινόμενη εργοδοτική παρέμβαση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ευθύνες των πλειοψηφιών της διοίκησης της ΓΣΕΕ αλλά και της Ομοσπονδίας του δικού τους κλάδου (ΠΟΕΕΤ). Απηύθυναν παράλληλα στους εργαζόμενους κάλεσμα οργάνωσης στο κλαδικό σωματείο, που έχει πρόσφατα ιδρυθεί, ώστε να παλέψουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς, να διεκδικήσουν καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας. Ιδιαίτερα συζήτησαν με τους νέους που εργάζονται στον κλάδο, για το τι είναι και πώς λειτουργούν τα συνδικάτα. Ανάμεσα στα ζητήματα που σχολιάστηκαν, βρέθηκε και το «επιχείρημα» των εργοδοτικών συνδικαλιστών, που εκφράστηκε και στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, πως η διοργάνωση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην πόλη θα δώσει τη δυνατότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες να δουλέψουν εκτός τουριστικής σεζόν. Οι εκπρόσωποι των σωματείων ξεκαθάρισαν πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν λόγους να... πανηγυρίζουν για τα χρήματα που προέρχονται από τον ιδρώτα τους και θα καταλήξουν στα ταμεία επιχειρηματικών ομίλων, και μάλιστα σε έναν κλάδο στον οποίο ξέρουν από πρώτο χέρι πως τα δικαιώματά τους έχουν γίνει το καύσιμο στην ατμομηχανή της ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ