Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Σύσκεψη την Πέμπτη για την οργάνωση του αγώνα των πληγέντων

Σε σύσκεψη καλεί το Συνδικάτο Κατασκευών Νομού Χανίων σωματεία, Αγροτικούς Συλλόγους και φορείς, την Πέμπτη 7 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, ώστε να οργανώσουν τον αγώνα για άμεσα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες. Ταυτόχρονα, εκφράζει τη θερμή συμπαράστασή του προς τον χανιώτικο λαό, που ταλαιπωρήθηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες και τις τεράστιες καταστροφές σε όλη την Περιφέρεια Χανίων.

«Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας και γενικότερα της προστασίας και θωράκισης από τα φυσικά φαινόμενα είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, που πρέπει να βγουν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν άμεσα την υλοποίηση έργων για την κάλυψή τους», τονίζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ρεθύμνου, μετά τις πρόσφατες καταστροφές από πλημμύρες στην Κρήτη. Επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια αυτή «σχετίζεται με τον αγώνα για μια ανάπτυξη που θα βάζει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, του κεφαλαίου».

Αναφέρει συγκεκριμένα, ανάμεσα στα άλλα, στην ανακοίνωσή του:

«Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται πως η ανάπτυξη, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση, δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες αλλά την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και φανερώνει τη γύμνια του αστικού κράτους σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά το αστικό κράτος δεν είναι γυμνό, όταν πρόκειται για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τη διασφάλιση του καπιταλιστικού κέρδους. Υπό αυτό το πρίσμα, είναι εύκολα κατανοητό γιατί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ή αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης δεν επιλέγονται για χρηματοδότηση από την ΕΕ και τους κρατικούς προϋπολογισμούς. (...)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ