Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντεκα αδικήματα για τα πλαστά πιστοποιητικά

Εντεκα αδικήματα είναι ο ποινικός απολογισμός της εισαγγελικής έρευνας για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, που έφεραν ενώπιον των εισαγγελέων διαφθοράς 17 πρόσωπα με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με αφορμή την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου και κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής διαπιστώθηκε άλλη μία περίπτωση κρατουμένου ο οποίος είχε καταφέρει να αποφυλακιστεί με παράνομο τρόπο.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς περιλαμβάνει αδικήματα όπως εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ' επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του, ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, χρήση πλαστού εγγράφου, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

  • Την επιστροφή στη φυλακή του ισοβίτη Δ. Ναστούλη διέταξε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, μετά την άσκηση διώξεων από τους εισαγγελείς Διαφθοράς για παράνομη αποφυλάκισή του με πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας. Ο ισοβίτης συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι του, στο οποίο βρισκόταν σε περιορισμό μετά την αποφυλάκισή του το Γενάρη του 2018.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ