Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σοβαρός τραυματισμός οικοδόμου στα Χανιά

Σοβαρά και πολλαπλά τραύματα υπέστη εργαζόμενος σε οικοδομή στα Χανιά, την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος εργάτης έπεσε από τον τρίτο όροφο στον φωταγωγό της οικοδομής όπου δούλευε. Για τον απεγκλωβισμό του κλήθηκε η Πυροσβεστική, ενώ διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο Νοσοκομείο Χανίων και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, με βαρύ τραύμα στη σπονδυλική στήλη.

Κλιμάκιο του Συνδικάτου Κατασκευών Ν. Χανίων μετέβη άμεσα στο νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του εργάτη, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε τηλεφωνική παρέμβαση στην Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος και να εξακριβωθεί η τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει τα 12ωρα και 14ωρα, την έλλειψη μέτρων ασφάλείας και την υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών. «Παρά τη μεγάλη ανεργία που έχει ο κλάδος, τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα παραμένουν σε μεγάλα επίπεδα. Ακόμα δεν ξεκίνησε η σεζόν και ήδη φτάνουμε στο 3ο εργατικό ατύχημα στο νομό μας, από αυτά που γνωρίζουμε βέβαια», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ