Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Ξανά στους δρόμους για το δικαίωμα στη δουλειά

Νέο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 14 Μάρτη, με συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή, οργανώνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων στο Δημόσιο, με κεντρικό αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την άρση κάθε σχετικής συνταγματικής απαγόρευσης.

Πάνω από 150 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου έχουν υιοθετήσει και στηρίζουν το δίκαιο αίτημα, με τις σχετικές αποφάσεις να αυξάνονται συνεχώς.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε συλλαλητήριο στις 12 Φλεαρη, καταθέτοντας το αίτημά τους στα κόμματα της Βουλής, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρνει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι αρνήθηκε να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το παραπάνω αίτημα (πρόταση). Είναι κι αυτός ένας λόγος στις 14 Μάρτη να τους ταρακουνήσουμε για τα καλά», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους πως «κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων τάχθηκαν σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποταμιού και Ενωσης Κεντρώων».

Παναττική στάση εργασίας σήμερα

Σε παναττική στάση εργασίας (από τις 12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου) και σε συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών στις 12.30 μ.μ. προχωρούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει το ΠΑΜΕ.«Δεν κάνουμε πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν κάνουμε πίσω για μισθούς και δουλειά με αξιοπρέπεια», τονίζει και διεκδικεί: Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Καταβολή αναδρομικά όλων των Δώρων που έχουν κοπεί σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Κάλυψη όλων των μισθολογικών απωλειών. Αυξήσεις στους μισθούς, «ξεπάγωμα» μισθολογικών κλιμακίων.

Στη στάση εργασίας και σε προσυγκέντρωση στις 12.30 μ.μ., στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ