Πέμπτη 7 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Πλημμυρίζουν χωρίς ... βροχή

Αλλη μία πτυχή της έλλειψης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας

Σοβαρά προβλήματα έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες σε τμήματα της Χαλκίδας που είναι εκτός σχεδίου πόλης από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. Συγκεκριμένα, έχουν πλημμυρίσει οικοδομικά τετράγωνα στην ευρύτερη περιοχή του Δοκού, της Αγίας Ελεούσας, των Αλάτσατων και της Λιανής Αμμου.

Οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο που αντί να υποχωρεί όσο περνούν οι μέρες τόσο διογκώνεται, ζητούν δε άμεσα λύση κατηγορώντας τις τοπικές αρχές για εγκατάλειψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί σήμανση και έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων. Σε όσους πάλι επιτρέπεται η κίνηση, οι κάτοικοι τους κρίνουν επικίνδυνους, γιατί είναι αρκετά στενοί, βρίσκονται σε παρακείμενα πλημμυρισμένα χωράφια, πολλά νερά περνούν πάνω από αυτούς και δεν αποκλείεται να διαβρωθούν και να σημειωθούν καθιζήσεις.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η δημοτική ενότητα Χαλκίδας του δήμου Χαλκιδέων κηρύχθηκε σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», που ισχύει για τρεις μήνες. Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο αίτημα του δημάρχου Χαλκιδέων, Χρήστου Παγώνη, προς τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, τονίζοντας ότι περιοχές της Χαλκίδας έχουν πληγεί δραματικά από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και να έχουν καταστραφεί υποδομές και καλλιέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ