Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Καθηλώθηκαν και στις ΗΠΑ τα «Boeing Max»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ακόμη και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε χτες, με Προεδρικό Διάταγμα, την καθήλωση όλων των αεροσκαφών τύπου «Boeing 737 Max8» και «Μax9», μετά τη συντριβή τέτοιου τύπου αεροσκάφους, την περασμένη Κυριακή στην Αιθιοπία, προκαλώντας το θάνατο 157 ανθρώπων.

Οπως εξήγησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, μετά το διάταγμα για την καθήλωση των αεροσκαφών αυτού του τύπου, όσα αεροσκάφη πραγματοποιούσαν πτήσεις μέχρι εκείνη τη στιγμή κλήθηκαν να φθάσουν στον προορισμό τους και στη συνέχεια να μείνουν στο έδαφος μέχρι νεωτέρας. Οπως τόνισε με νόημα, «προηγείται η ασφάλεια των Αμερικανών». Η εξέλιξη μαρτυρά πως τα προβλήματα λειτουργίας των συγκεκριμένων αεροσκαφών είναι γενικευμένα και πως ενδεχομένως το αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία να μην οφείλεται σε «περιστασιακούς» παράγοντες.

«Μέχρι στιγμής η εξέταση της υπόθεσης δεν δείχνει κανένα πρόβλημα στην απόδοση και δεν μας δίνει κανένα λόγο να ζητήσουμε την ακινητοποίηση αυτού του αεροσκάφους», διαβεβαίωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

Πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal», που επικαλέστηκε διευθύνοντα σύμβουλο των «Αιθιοπικών Αερογραμμών», ανέφεραν πως ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη την Κυριακή είχε ενημερώσει τον πύργο ελέγχου ελάχιστα λεπτά μετά την απογείωσή του πως διαπίστωνε προβλήματα στο σύστημα ελέγχου και επιθυμούσε την άμεση επιστροφή στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Στο μεταξύ, οι αιθιοπικές αρχές αποφάσισαν να στείλουν σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα τα «μαύρα κουτιά» από το αεροσκάφος της «Ethiopian Airlines» επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα για σχετική έρευνα στην Αιθιοπία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ