Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Νέες επισημάνσεις για την Ταϊβάν

ΠΕΚΙΝΟ.--

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργικού συμβουλίου που είναι αρμόδιος για την Ταϊβάν, Αν Φενγκσάν, παρομοίωσε τις τελευταίες παρεμβάσεις των αρχών της Ταϊβάν με κάποιον που «προσπαθεί να βάλει το χέρι του για να εμποδίσει ένα αυτοκίνητο». Μίλησε δε για ενέργειες που «λειτουργούν ενάντια στα συμφέροντα και την ευημερία των Ταϊβανέζων συμπατριωτών μας και αποσκοπούν να εμποδίσουν την πρόοδο που γίνεται και στις δύο πλευρές των Στενών (σε Κίνα και Ταϊβάν).

Είχαν προηγηθεί, στις αρχές της βδομάδας, δηλώσεις της επικεφαλής της ταϊβανέζικης κυβέρνησης, Τσάι Ινγκ-βεν, ότι η Κίνα «πρέπει να αντιμετωπίζεται με θετικό τρόπο, αλλά μόνο εφόσον διαφυλάσσεται η αρχή της ισότιμης αξιοπρέπειας». Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ταϊβάν χρειάζονται οικονομική και άλλη ενίσχυση, αλλά και ότι πρέπει να δυναμώσει η ανταγωνιστικότητα της Ταϊβάν, με σκοπό να αντιμετωπιστεί η επιχείρηση απομόνωσης που το Πεκίνο συνεχίζει κατά της Ταϊπέι... Μάλιστα, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «όσο παραμένουμε ενωμένοι, η εθνική μας κυριαρχία, η ελευθερία και η δημοκρατία μας δεν θα εξοντωθούν και η αρχή "μία χώρα, δύο συστήματα" δεν θα γίνει το μέλλον της Ταϊβάν».

Το «μία χώρα - δύο συστήματα» σηματοδοτεί την ειδική μεταχείριση που η Κίνα έχει απέναντι στην Ταϊβάν, την οποία θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, καταγγέλλοντας κάθε προσπάθεια ανεξαρτητοποίησής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ