Τρίτη 19 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ
Ζητούν βοήθεια... από αυτούς που πραγματικά υπηρετούν!

Σε μια κίνηση που αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο τη γύμνια της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, καθώς και το πόσο ξένο σώμα αποτελεί για αυτήν η εργατική τάξη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος (ο «κύριος 8.000 ευρώ», όπως τον αποκάλεσαν χτες στη συνέντευξη Τύπου οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, αναφερόμενες στον μηνιαίο μισθό του), έστειλε επιστολή ζητώντας... προστασία από τους τραμπούκους του ΠΑΜΕ.

Αυτήν την επιστολή ο... κορυφαίος - υποτίθεται - συνδικαλιστής της χώρας δεν την έστειλε ούτε στα συνδικάτα, ούτε απευθύνθηκε στους εργαζόμενους, τους οποίους ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί. Αφού οι εργατοπατέρες είδαν κι απόειδαν ότι με μπράβους και σεκιουριτάδες δεν μπορούν να τα βάλουν με τα ταξικά συνδικάτα, είπαν να ζητήσουν βοήθεια από τους επαγγελματίες τους είδους: Το αστικό κράτος και τα αστικά κόμματα, το πολιτικό προσωπικό των κεφαλαιοκρατών.

Το από ποιους ζητά βοήθεια ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δείχνει ποιους υπηρετεί. Ζητά βοήθεια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, την Ενωση Κεντρώων... Ξέχασε (;) βέβαια να τη στείλει στα μεγάλα αφεντικά, στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές, στην τρόικα, με τους οποίους άλλωστε τόσο άνετα συνδιαλέγονται στους «κοινωνικούς διαλόγους» και στις «αξιολογήσεις» οι εργατοπατέρες!

Στις επιστολές, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζητά «επείγουσα συνάντηση μαζί σας για τη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων». Ουσιαστικά, όπως και στο... συλλεκτικό βιντεάκι που κυκλοφόρησαν από την Καλαμάτα, «κλαίγοντας» για ...την απουσία της αστυνομίας και του κράτους, οι εργατοπατέρες λένε: «Είμαστε πιστοί υπηρέτες των κεφαλαιοκρατών. Οφείλετε να μας προστατέψετε. Πάρτε μέτρα, τσακίστε όσους μας αμφισβητούν. Τσακίστε τα συνδικάτα που παλεύουν για διώξουν τους νόθους και τους εργοδότες από το εργατικό κίνημα».

Κρίμα που «ξέχασαν» τα πραγματικά τους αφεντικά...

Απαντώντας στην άθλια επιστολή του εργατοπατέρα Γ. Παναγόπουλου, το ΠΑΜΕ επισημαίνει τα εξής:

«Αφού επί 4 μέρες τρωγόπιναν στα πολυτελή ξενοδοχεία με τα λεφτά των εργαζομένων, αποφάσισαν τη Δευτέρα να διαμαρτυρηθούν επειδή οι εργάτες τούς γύρισαν την πλάτη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό και στα κόμματα που ψήφισαν μαζί το 3ο μνημόνιο. Μνημόνιο το οποίο απαγόρευσε στη ΓΣΕΕ να έχει ρόλο στη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ ξέχασε να στείλει επιστολές στον Κοστέλο, στην Λαγκάρντ, ξέχασε να στείλει επιστολές στον ΣΕΒ, στον ΣΕΤΕ.

Αυτοί είναι τα πραγματικά τους αφεντικά.

Αυτοί είναι που μαζί με την κυβέρνηση απαγόρευσαν την απεργία, αυτοί που πετσόκοψαν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, αυτοί που τσάκισαν τη ζωή της εργατικής τάξης.

Κρίμα που τους ξέχασαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ