Τρίτη 19 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΤΟΕ
Ανέστειλε την απεργία και πάει για ΣΣΕ μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων

Καταγγελία από το «Αγωνιστικό Μέτωπο»

Την πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΤΟΕ, η οποία ανέστειλε την απεργιακή κινητοποίηση, που η ίδια είχε εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων, καταγγέλλει το «Αγωνιστικό Μέτωπο».

Οι δυνάμεις του «Αγωνιστικού Μετώπου» αποχώρησαν από τη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ, μετά την πρόταση της πλειοψηφίας για «αναστολή» της απεργιακής κινητοποίησης. Οπως μάλιστα προσθέτουν, οι όροι της κλαδικής Σύμβασης, που ετοιμάζονται να υπογράψουν, παρουσιάστηκαν προφορικά, χωρίς καν να μοιραστεί κάποιο γραπτό σχέδιο...

«Στην τελευταία συνάντηση ΟΤΟΕ - τραπεζιτών την Παρασκευή αποδείχτηκε ότι τα είχαν ήδη βρει!», σημειώνει το «Αγωνιστικό Μέτωπο», στηλιτεύοντας τη στάση των εν λόγω δυνάμεων που «δεν δίστασαν να προκηρύξουν ακόμη και απεργία την οποία δεν είχαν διάθεση και πρόθεση να πραγματοποιήσουν». Οπως υπενθυμίζει, πρόκειται για τις δυνάμεις που «έχουν να κηρύξουν κλαδική απεργία πάνω από 6 χρόνια κι ενώ χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι (αυτά τα χρόνια) οδηγήθηκαν στην έξοδο».

Οσο για την κλαδική Σύμβαση που ετοιμάζονται να υπογράψουν, αυτή προβλέπει αύξηση 2,75% σε βάθος τριετίας, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μείωση 10% από την προηγούμενη ΣΣΕ που υπέγραψαν, χωρίς κουβέντα για τις αποσχίσεις, τις πιέσεις που δέχονται εκατοντάδες εργαζόμενοι για να αποχωρήσουν, τις μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

«Γι' αυτό τους θέλουν οι τραπεζίτες στην ηγεσία της ΟΤΟΕ, όπως ακριβώς γίνεται και με την ηγεσία της ΓΣΕΕ, για να τους κάνουν τη βρώμικη δουλειά! Για να έχουν στη γωνιά τους εργαζόμενους, να συμπιέζουν τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις τους, για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των τραπεζιτών», καταλήγει το «Αγωνιστικό Μέτωπο» και καλεί τους εργαζόμενους να προετοιμαστούν για τις μάχες που έρχονται μπροστά στις εξελίξεις που τους υπόσχονται οι τραπεζίτες.

  • Την ίδια ώρα, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής καλεί εργαζόμενους και επιχειρησιακά σωματεία σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, σήμερα Τρίτη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του (πλατεία Μητροπόλεως 10). «Στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν οι τραπεζίτες με τις αποσχίσεις κλάδων και τις νέες "εθελούσιες" και μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ αφήνει έξω από τη σύμβαση τους χιλιάδες συναδέλφους μας με ελαστικές μορφές εργασίας, οι εργαζόμενοι ένα μόνο δρόμο έχουμε: Της οργάνωσης και του αγώνα, διεκδικώντας όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη», σημειώνει στο κάλεσμά του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ