Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Εκδικάστηκε η αίτηση της χήρας Φύτρου

Πληροφορίες και έγγραφα σχετικά με τις «τραγικές παραλείψεις των οργάνων της πολιτείας» ερευνά η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του Γρηγ. Φύτρου, ο οποίος μαζί με τα δύο παιδιά τους έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, που έστειλε στο θάνατο 100 ανθρώπους. Ο δικηγόρος της Β. Βουκάκη κατέθεσε αίτηση επίδειξης συγκεκριμένων εγγράφων με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία συζητήθηκε χτες, στο Μονομελές Πρωτοδικείο. Ζητά από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (ΥΕΜΠΣ) και μία εταιρεία να της δώσουν πληροφορίες γύρω από τις κινήσεις των εναέριων μέσων που θα έπρεπε να συμμετάσχουν στην κατάσβεση.

Στη διαδικασία παραστάθηκε το ελληνικό Δημόσιο, μόνο για να δηλωθεί το απαράδεκτο της αίτησης, όπως ανέφερε η πληρεξούσια δικηγόρος, καθώς το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ «δεν είναι νομικό πρόσωπο». «Εχουν ήδη απαντήσει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση εγγράφων, αφού είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας, αλλά δεν τα έχουν δώσει. Δεν περιλαμβάνονται στην ανάκριση», ανέφερε σχετικά ο δικηγόρος της Βαρβάρας Βουκάκη, προσθέτοντας: «Είναι ντροπιαστικό αυτό το κράτος να μετέρχεται αυτών των επιχειρημάτων. Ψεύδονται ότι τα έχουν στείλει».

Τέλος, εξετάστηκε φίλη της γυναίκας που έχασε τον άντρα και τα δύο της παιδιά, η οποία τόνισε τη σημασία αυτών των εγγράφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ