Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλήψεις φασιστοειδών

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησε προχτές το βράδυ το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής στη Σαλαμίνα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 24χρονο και έναν 18χρονο για ρατσιστική επίθεση κατά Πακιστανού μικροπωλητή. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα δύο φασιστοειδή εξύβρισαν τον 30χρονο μικροπωλητή, με εκφράσεις όπως «βρωμοπακιστανέ, φύγε από τη χώρα μας», ενώ κινούνταν με μηχανάκι. Ο 24χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι ακροδεξιός και κατηγορείται για απειλή και εξύβριση με ρατσιστικά κίνητρα, ενώ ο 18χρονος για συνέργεια.

Ο μικροπωλητής έχει καταγγείλει και άλλες επιθέσεις σε βάρος του. Ειδικότερα, στις 8 Μάρτη για σωματικές βλάβες, ενώ στις αρχές και στα τέλη Φλεβάρη για εξύβριση. Για το θέμα είχε κάνει καταγγελίες, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Σύμφωνα με καταγγελίες, μάλιστα, ο 24χρονος Σ. Κ. είναι χρυσαυγίτης και γνωστός στην Αστυνομία για πολλές επιθέσεις κατά μεταναστών. Η μήνυση όμως εναντίον του, από τον Πακιστανό μετανάστη, δεν είχε γίνει αποδεκτή από το ΑΤ Σαλαμίνας, ενώ υπήρξε προσπάθεια να αποτραπεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ