Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
«Οχι» στο νέο «κολαστήριο» προσφύγων και μεταναστών

Eurokinissi

«Οχι στο νέο κολαστήριο», με αφορμή την απόφαση να δημιουργηθεί νέο hot spot στο νησί, αλλά και το κλείσιμο όλων των hot spots στα νησιά, ζητά με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με περίσσιο θράσος ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου hot spot κλειστού τύπου, δηλαδή φυλακής, 1.200 ατόμων στα σφαγεία, κοντά στους Μυτιληνιούς. Αγνοώντας τη θέληση χιλιάδων νησιωτών που απαίτησαν να κλείσει το υπάρχον και να μη δημιουργηθεί άλλο, στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της 7ης Φλεβάρη, ο υπουργός και η κυβέρνησή του υλοποιούν την επαίσχυντη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

Εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί μας. Θα μας βρουν μπροστά τους. Οργανωμένα και αποφασιστικά μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας συνεχίζουμε τον αγώνα που δώσαμε στις 7 Φλεβάρη, εκφράζοντας αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα: Να μη γίνει το νέο κολαστήριο - φυλακή. Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots στα νησιά. Αμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και από τη χώρα. Μεταφορά των υπηρεσιών ασύλου στην ηπειρωτική Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ