Τετάρτη 10 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραπέμπονται για ρατσιστική επίθεση

Ενα χρόνο μετά τις επιθέσεις σε βάρος αιτούντων άσυλο που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες στην ποινική δίωξη των δραστών της επίθεσης για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων, κατά περίπτωση, με το επιβαρυντικό στοιχείο της παράβασης του άρθρου 81Α του Ποινικού Κώδικα, που τιμωρεί εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι το Νοέμβρη, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διεξήγαγε, η ΕΛ.ΑΣ. υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης πόρισμα σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν παραβάσεις για συνολικά 26 άτομα, που στη δικογραφία προσδιορίζονται είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί των όσων συνέβησαν.

Η υπόθεση αφορά τις επιθέσεις σε βάρος των αιτούντων άσυλο, αλλά και τα επεισόδια που έγιναν στις 22/4/2018 στην πλατεία Σαπφούς, όπου είχαν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα για την καθιερωμένη υποστολή σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Μετά το τέλος της διαδικασίας, 150 περίπου από τα άτομα αυτά, μερικοί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν σε ομάδα αιτούντων άσυλο που πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Σαπφούς, με σκοπό να τους διώξουν βίαια από την πλατεία. Τα επεισόδια διήρκεσαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας, με απολογισμό τραυματισμούς μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ