Σάββατο 13 Απρίλη 2019 - Κυριακή 14 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μαρία ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

Ιδιωτική υπάλληλος και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήμουν υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου. Στις προηγούμενες εκλογές συμπαρατάχτηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί για εμένα όλα όσα λέγαμε στον κόσμο για την ελπίδα, για το σκίσιμο των μνημονίων, για την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, δεν ήταν παραμύθια.

Συμπαρατάχτηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί όλα εκείνα τα πίστευα. Και συμπαρατάχτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί τίμιοι αριστεροί και αγωνιστές για να γλιτώσουν τον ελληνικό λαό από τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και το 2012 ο λαός μάς έκανε αξιωματική αντιπολίτευση, μας έκανε κόμμα που διεκδικούσε τη διακυβέρνηση. Καλέσαμε τότε τον κόσμο να φύγει από τους δρόμους του αγώνα και να πάει στον καναπέ του σπιτιού του, κάνοντας σημαία μας τα συνθήματα «ψηφίζουμε και φεύγουν» και «κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο». Και δείξαμε εμπιστοσύνη στα συνθήματα αυτά της ηγεσίας μας και δώσαμε μάχη να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση κι έτσι βρέθηκα υποψήφια στο δημοτικό ψηφοδέλτιο του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.

(...) Ανέμενα λοιπόν να αρχίσει το σκίσιμο των μνημονίων κι αντί γι' αυτό άρχισαν τα ήξεις αφήξεις για ένα περίπου εξάμηνο και η ψήφιση συμπληρωματικού μνημονίου, δήθεν για να κερδίσουμε χρόνο και να σκίσουμε τα μνημόνια. Εδειξα εμπιστοσύνη ακόμα και τότε (...) Εδωσα μάχη για το «ΟΧΙ», πιστεύοντας, όπως και πολλοί άλλοι τίμιοι αριστεροί, ότι η ηγεσία μας με ένα «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα θα έσκιζε τα μνημόνια. Ο ελληνικός λαός δεν φοβήθηκε από τις κλειστές τράπεζες και τους υπόλοιπους εκβιασμούς και έδωσε συντριπτικό ποσοστό στο «ΟΧΙ», ανανεώνοντας την πρόσφατη λαϊκή εντολή στις εκλογές του Γενάρη του 2015. Η κυβέρνηση όμως του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, προχωρώντας σ' ένα απίστευτο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ψήφισε το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο.

(...) Επειδή συνεχίζω να πιστεύω στις ιδέες και τις αξίες της Αριστεράς, τις οποίες δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ διέσυρε, επειδή το δικό μου χέρι δεν θα έκοβε ποτέ μισθούς και συντάξεις, επειδή το δικό μου χέρι δεν θα υπέγραφε ποτέ μνημόνια, επειδή το δικό μου χέρι δεν θα απλωνόταν ποτέ να αρπάξει τη λαϊκή κατοικία, επειδή εγώ εννοούσα όλα όσα έλεγα συμπαρατασσόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ κι επειδή θέλω να περπατάω με ψηλά το κεφάλι και να κοιτάω τους γείτονες, τους φίλους, τους συμπολίτες στα μάτια, αποδέχομαι την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κορδελιού - Ευόσμου να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιό της και καλώ όλους τους τίμιους αριστερούς, όλους τους τίμιους αγωνιστές, όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους που παρασύρθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουν και να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές για μια κοινωνία αλλιώτικη κι ωραία, για μια κοινωνία στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του...

(Ολόκληρη η δήλωση δημοσιεύεται στο portal του «902.gr»)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ