Σάββατο 13 Απρίλη 2019 - Κυριακή 14 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα αγώνα για το ωράριο και την Κυριακή αργία

Σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ξεκινώντας από την Κυριακή 21/4, με σύνθημα «Οχι στα ωράρια των πολυεθνικών, Κυριακή αργία όλων των εργατών», καλεί σωματεία και εργαζόμενους η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Μπροστά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 21/4 και 5/5, το «εορταστικό» ωράριο και στη συνέχεια το άνοιγμα των καταστημάτων σε μια σειρά περιοχές όλες τις Κυριακές από τον Μάη έως τον Οκτώβρη, με βάση τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει στα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου κάλεσμα:

«Είναι ανάγκη και καθήκον να ορθώσουμε πιο αποφασιστικά το ανάστημά μας. Να υπερασπιστούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στην προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή, τον ελεύθερο χρόνο. Πιο αποφασιστικά να δοθεί συνέχεια στη μάχη για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας».

Στην ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία σημειώνει:

«Πρόοδος - Συντήρηση! Αυτό λένε πως είναι το βασικό ερώτημα που πρέπει να μπει ως κριτήριο σήμερα μπροστά στις εκλογές. Κυβέρνηση και κόμματα του κεφαλαίου έχουν κοινή γραμμή και βηματισμό για το περιεχόμενο της προόδου!

Η πρόοδος και η συντήρηση στη γλώσσα και την πολιτική τους έχουν ένα και μόνο περιεχόμενο! "Πρόοδος" συνολικά για το πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων είναι η προάσπιση των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας, η δουλειά και η ζωή δίχως δικαιώματα.

"Πρόοδος" λοιπόν είναι η δουλειά τις Κυριακές, οι μισθοί πείνας, η "ευελιξία" με τα part - time, ο εργασιακός μεσαίωνας που ζούμε συνολικά. Στην "πρόοδό" τους χωράνε η εντατικοποίηση της εργασίας, οι δεκάδες σακατεμένοι εργάτες, τα θανατηφόρα εργατικά "ατυχήματα", ο πολλαπλασιασμός των επαγγελματικών ασθενειών, το τσάκισμα του ελεύθερου χρόνου».

«Δεν θα χαρίσουμε την Κυριακή αργία στους εκμεταλλευτές μας!», τονίζει και καλεί τα σωματεία να βγάλουν ανακοινώσεις, να προχωρήσουν σε εξορμήσεις και περιοδείες, να οργανώσουν παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζει, τέλος, πως η σκληρή μάχη που δόθηκε στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στη ΓΣΕΕ, κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας να πατήσει πόδι στα σωματεία, συνεχίζεται στους χώρους δουλειάς, με τη δράση για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοιχτά τις επόμενες δύο Κυριακές και με διευρυμένο ωράριο τα σούπερ μάρκετ (2021-05-15 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για την απεργία την Κυριακή 15 Ιούλη (2018-07-07 00:00:00.0)
Απεργούν για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας (2017-11-02 00:00:00.0)
«Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές!» (2017-05-06 00:00:00.0)
Αυταρχισμός για να καταργηθεί η Κυριακή αργία (2014-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ