Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Απεργούν για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας

Σε πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν την Κυριακή 5 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Εμπορίου, καθώς η αντεργατική νομοθεσία προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων και αυτή την Κυριακή, με το πρόσχημα των «ενδιάμεσων εκπτώσεων».

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στον κλάδο του Εμπορίου «να πάρουν απόφαση για απεργία στις 5 Νοέμβρη και να παλέψουν αγωνιστικά ενάντια στο σχεδιασμό για την πλήρη κατάργηση της Κυριακής αργίας», οργανώνοντας συγκεντρώσεις, αγωνιστικές παρεμβάσεις, περιοδείες στις πόλεις και στους χώρους δουλειάς. «Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας», τονίζει, «δεν είναι αγώνας που χάθηκε αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο».

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε συγκέντρωση στις 9.30 π.μ., στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5β), και σε απεργιακές παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, υπογραμμίζοντας: «Δεν αντέχουμε άλλο να δουλεύουμε ασταμάτητα 7 μέρες τη βδομάδα». Υπενθυμίζει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι από το Μάη μέχρι σήμερα έχουν υποχρεωθεί να δουλεύουν καθημερινά, με βάση το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τώρα καλούνται να δουλέψουν, στο πλαίσιο του προηγούμενου νόμου για τις 8 Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά, ενώ μπροστά τους έχουν το εορταστικό ωράριο τις Κυριακές του Δεκέμβρη, τις πρωτοβουλίες τύπου «Black Friday» και «Λευκές Νύχτες».

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους, με αίτημα τη νομική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, καλεί η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, σε πολύμορφες κινητοποιήσεις την Κυριακή για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας καλούν σωματεία και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ