Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΡΩΗΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες νοσηλείας στο «Λοιμωδών»

Κινητοποίηση χτες με τη ΣΕΑΑΝ και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ

Σε κινητοποίηση στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής προχώρησαν χτες το πρωί οικογένειες των περιθαλπόμενων που βρίσκονταν στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Σκαραμαγκά, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Στόχος τους ήταν να παρέμβουν στη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού, αλλά όταν η διοίκηση ενημερώθηκε για την κινητοποίηση επέλεξε να κρυφτεί και αιφνιδίως, χτες το πρωί, αποφάσισε να γίνει το ΔΣ σε άλλη τοποθεσία.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά και τη μεταφορά των περιθαλπόμενων, χωρίς τη συγκατάθεση των οικογενειών, σε ιδρύματα που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Οι οικογένειες των περιθαλπόμενων καταγγέλλουν ότι οι συνθήκες διαβίωσης στο χώρο του παλιού «Λοιμωδών» είναι χειρότερες κι απ' αυτές που επικρατούσαν στο ίδρυμα Σκαραμαγκά, ενώ κατήγγειλαν ότι δεν τους επιτρέπεται στο επισκεπτήριο να μπουν στον ισόγειο χώρο, όπου βρίσκονται μερικά από τα δωμάτια των παιδιών τους, με το πρόσχημα ότι θα αναστατωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η πραγματική αιτία για το κλείσιμο του ιδρύματος βρίσκεται στις κατευθύνσεις της ΕΕ για μείωση κατά 50% των δαπανών για την Πρόνοια (μέσω κλεισίματος ιδρυμάτων, συρρίκνωσης υπηρεσιών κ.ά.), φορτώνοντας το κόστος στην ίδια την οικογένεια, διευρύνοντας την επιχειρηματική δράση στον ευαίσθητο αυτόν τομέα, τη στιγμή που υπάρχει τεράστια ανάγκη για την ίδρυση και άλλων δημόσιων κρατικών δομών, την αποφασιστική ενίσχυση και αναβάθμιση των υπαρχόντων.

Την ίδια ώρα, γινόταν γνωστό ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ενέκρινε κατανομή ποσού 1.530.000 ευρώ για υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Ηπείρου καθώς και στο Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).

Οι φορείς που πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση χαρακτήρισαν «σταγόνα στον ωκεανό» των ελλείψεων τα ψίχουλα που δίνονται για τις τεράστιες ανάγκες των Κέντρων Πρόνοιας, όπου οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και προσωπικό είναι πολλές, με τους εργαζόμενους να μην έχουν πληρωθεί ούτε τις υπερωρίες. Οι φορείς και οι οικογένειες των περιθαλπόμενων προσανατολίζονται σε νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απολύσεις και αναστολές οδηγούν στα όρια της επικινδυνότητας (2021-08-19 00:00:00.0)
Να μην απολυθούν οι επικουρικοί στα προνοιακά ιδρύματα (2021-03-10 00:00:00.0)
Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας του λαού (2020-08-20 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμό του (2017-09-09 00:00:00.0)
Οδηγείται σε «λουκέτο» από την πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου (2017-07-20 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων Σκαραμαγκά (2017-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ