Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ
Αντιδρούν στο ενδεχόμενο απόλυσης 23 υδρονομέων

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, ενάντια στον κίνδυνο να πεταχτούν στο δρόμο 23 εργαζόμενοι - υδρονομείς της εταιρείας, καθώς η κυβέρνηση, η διορισμένη από αυτήν διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και ο Αρειος Πάγος εγείρουν ζήτημα νομιμότητας των προσλήψεών τους, παρά και τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση της ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ, η ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ αποφάσισε για σήμερα 3ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) και κινητοποίηση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη, προκειμένου να δοθεί άμεσα πολιτική λύση στο πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Χτες το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ, ενώ αντιπροσωπεία τους έκανε παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας, απαιτώντας να μετατραπούν οι συμβάσεις των 23 υδρονομέων σε αορίστου χρόνου και μέχρι τότε να μη γίνει καμία απόλυση. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα συνεδρίασε στις 19 Οκτώβρη ο Αρειος Πάγος και αναμένεται η απόφασή του.

Η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ τονίζει ότι το ζήτημα συνδέεται με την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας και τη στρατηγική των ιδιωτικοποιήσεων. Καλεί σε πάλη για: Μετατροπή των συμβάσεων των νέων υδρονομέων σε αορίστου χρόνου, ενταγμένους στον κανονισμό. Καμία απόλυση στην ΕΥΔΑΠ. Αμεση πρόσληψη όλων των εργολαβικών και ενοικιαζόμενων εργαζομένων σε τακτικές θέσεις εργασίας, χωρίς «συνεταιριστικά» κόλπα και τερτίπια κ.ά. Για το θέμα έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ