Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία χτες από τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), που βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, απήργησαν χτες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης απαίτησαν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται εδώ και δύο μήνες.

Μαζί τους διαδήλωσαν και οι συνταξιούχοι της ΕΛΒΟ, οι οποίοι, εδώ και περίπου εφτά χρόνια, διεκδικούν να πληρωθούν τις νόμιμες αποζημιώσεις που οφείλονται σε 230 από αυτούς. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ μετέφερε ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Δελής.

Αυτήν την περίοδο, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν τη νέα φάση της ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές συζητούν για λειτουργία της ΕΛΒΟ με μείωση του προσωπικού τουλάχιστον κατά 1/3 και παραπέρα περικοπές δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους επί δύο μήνες και ανοίγει την πόρτα των μετατάξεων, για όσο από το προσωπικό δεν χρειάζεται ο «επενδυτής».

Η ΔΑΣ ΕΛΒΟ αναδεικνύει ότι «νερό στο μύλο» αυτών των μεθοδεύσεων «ρίχνει» η στάση παλιού και νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αφού την ώρα που χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή πίεση με κινητοποιήσεις και με τη στήριξη του λαού, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, οι εκπρόσωποί του στο ΔΣ του Σωματείου επιλέγουν ατέρμονες διαβουλεύσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, με τους εργαζόμενους στη γωνία.

Ζητάνε ραντεβού με τον πρωθυπουργό, λες και αυτός έχει διαφορετική θέση για την ΕΛΒΟ από τους υπουργούς του. Επιλέγουν άσφαιρες μορφές κινητοποιήσεων, που δεν «ανοίγουν» το πρόβλημα της ΕΛΒΟ πλατιά στο λαό.

Η ΔΑΣ ΕΛΒΟ καλεί την εργατική τάξη, συνολικά το λαό να συμπαρασταθεί στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για: Αμεση χρηματοδότηση της ΕΛΒΟ και καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται. Να σταματήσουν η ιδιωτικοποίηση και η ειδική εκκαθάριση. Αμεση ανάθεση προγραμμάτων στην ΕΛΒΟ για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Καμία εμπλοκή της ΕΛΒΟ σε ευρωατλαντικά προγράμματα που μπορεί να εμπλέξουν τη χώρα και το λαό σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, ακόμη και σε πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ