Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Στο πλευρό εργατών που κινδυνεύουν να χάσουν τα ένσημά τους

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν την Παρασκευή 27/10 οι εργαζόμενοι στο τυπογραφείο της «Νίκης Εκτυπωτικής» και της «Βιβλιοσυνεργατικής», για το ζήτημα των ενσήμων τους. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, η εργοδοσία των δύο εταιρειών φαίνεται να μην έχει καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές για μήνες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν τα ένσημα ή να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας.

Επιπλέον, το Συνδικάτο αναφέρει ότι «από πλευράς της διοίκησης, παρά τις καθησυχαστικές της δεσμεύσεις, προαναγγέλθηκαν περαιτέρω αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των συγκεκριμένων εργαζομένων».

Στη συνέλευση, το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου κάλεσαν σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων τους. Ξεκαθάρισαν πως βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων και είναι στη διάθεσή τους για να αξιοποιήσουν κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης, καθώς και κάθε νόμιμο μέσο. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν και οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που δίνει «γην και ύδωρ» στην εργοδοσία για να καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα και να συνεχίζει να κερδοφορεί ανενόχλητη. Κοινή απόφαση όλων των εργαζομένων ήταν πως δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν κανένα από τα εργασιακά τους δικαιώματα, ούτε πρόκειται να χαρίζουν ένσημα που δικαιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ