Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο υπουργείο Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι νοσοκομειακοί γιατροί, εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές στα εισοδήματα των γιατρών του ΕΣΥ, όπως αυτές προκύπτουν από το νέο ιατρικό μισθολόγιο. Κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας των συνδικαλιστικών οργάνων των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ) με τον υπουργό Υγείας, Αν. Ξανθό, επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες τους ότι το επικείμενο ιατρικό μισθολόγιο θα φέρει νέο πλήγμα στα εισοδήματά τους.

Οι προσπάθειες του υπουργού Υγείας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, με τεχνάσματα του τύπου ότι δεν θα υπάρχει ονομαστική μείωση μισθού και ότι μέσω του νέου μισθολογίου εξασφαλίζεται μια προοπτική ...αύξησης των συντάξιμων αποδοχών, αντιμετωπίστηκαν από τους νοσοκομειακούς γιατρούς ως προσπάθεια εμπαιγμού και εξαπάτησης, αφού, όπως αναγκάστηκε να ομολογήσει στη συνέχεια ο υπουργός, το επίδομα βιβλιοθήκης, που πριν ήταν αφορολόγητο, πλέον θα φορολογείται και οι κρατήσεις υπέρ του ΜΤΠΥ θα αυξηθούν από το 4 στο 4,5%.

Παρά την απόρριψη του νομοσχεδίου για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών από την ΟΕΝΓΕ και τις τέσσερις μεγαλύτερες Ενώσεις της χώρας, το υπουργείο επανέλαβε την πρόθεσή του να φέρει τις επόμενες μέρες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο κινείται στη βάση των αντιδραστικών ευρωπαϊκών οδηγιών και ήδη οι Ενώσεις προσανατολίζονται σε πανελλαδική απεργία τη μέρα της κατάθεσής του.

Παράλληλα, ενώ ο υπουργός Υγείας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσλήψεις γιατρών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, οι οποίες δε φτάνουν «ούτε για ζήτω», καθώς τα κενά είναι εκρηκτικά, απέφυγε να δεσμευτεί για τους επικουρικούς ότι δε θα απολυθούν το επόμενο διάστημα, ενώ χαρακτήρισε «οριακό» τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 για τα νοσοκομεία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στα ίδια πενιχρά όρια θα κινηθεί και το επόμενο έτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ