Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συγχαρητήριες επιστολές για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

Συγχαρητήριες επιστολές προς το ΚΣ της ΚΝΕ για τα αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών στην Ελλάδα απέστειλαν η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας και η ΕΔΟΝ.

Η ΚΝ Τουρκίας στην επιστολή της αναφέρει:

«Μπροστά στην εκλογική επιτυχία της "Πανσπουδαστικής ΚΣ", συγχαίρουμε τους συντρόφους της ΚΝΕ που παλεύουν ενάντια σε αυτήν την τάξη πραγμάτων στα πανεπιστήμια. Η "Πανσπουδαστική ΚΣ", η οποία έλαβε την πλειοψηφία των ψήφων σε αρκετά πανεπιστήμια και αναδείχθηκε δεύτερη στις κάλπες πανελλαδικά, μας δείχνει ότι ένα σημαντικό τμήμα της νεολαίας δεν συμφωνεί με τις πολιτικές της αστικής τάξης και βλέπει τους κομμουνιστές ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων του».

Σε άλλο σημείο της επιστολής της αναφέρει:

«Είμαστε σίγουροι ότι η παρουσία των εκπροσώπων της "Πανσπουδαστικής ΚΣ" μέσα στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων θα εμποδίσει τις αστικές δυνάμεις να προπαγανδίζουν ελεύθερα τις αντιλαϊκές τους πολιτικές στα πανεπιστήμια. Ως ΚΝ Τουρκίας είμαστε επίσης σίγουροι ότι η μαζική στήριξη στην "Πανσπουδαστική ΚΣ" και η εκλογική της επιτυχία δεν θα μείνει στις κάλπες, αλλά θα ανοίξει ένα πεδίο για την ΚΝΕ για να οργανώσει αυτούς τους νέους με τα αιτήματά τους για τις σύγχρονες ανάγκες τους, για το σοσιαλισμό.

Η ΚΝ Τουρκίας στέλνει τις καλύτερες ευχές στους συντρόφους της ΚΝΕ για τους αγώνες που έρχονται».

Αντίστοιχα, η επιστολή της ΕΔΟΝ αναφέρει:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας συγχαίρουμε για τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχουν πετύχει τα στελέχη της ΚΝΕ στις φοιτητικές εκλογές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με τους συνδυασμούς της "Πανσπουδαστικής ΚΣ". Ενθαρρυντική είναι η κατάκτηση για ακόμα μια φορά της 2ης θέσης στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, καθώς επίσης και η πρωτιά σε δεκάδες συλλόγους, αλλά και σε ολόκληρα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα. Πολύ σημαντική κρίνεται και η άνοδος τόσο ποσοστιαία όσο και αριθμητικά, που δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους αγώνες που έχει να δώσει το φοιτητικό κίνημα στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών και η ενίσχυση της "Πανσπουδαστικής ΚΣ" επιβεβαιώνουν ότι οι φοιτητές δεν συμβιβάζονται με τον εκφυλισμό των Φοιτητικών Συλλόγων και τη διάλυση του φοιτητικού κινήματος, αλλά ούτε και με τις αντιλαϊκές πολιτικές και το ξεπούλημα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Αντίθετα, οι φοιτητές αγκαλιάζουν τους αγώνες και τις διεκδικητικές θέσεις που εκφράζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Σε αυτόν τον αγώνα του ελληνικού φοιτητικού κινήματος ρίχτηκαν με περηφάνια τα στελέχη της ΕΔΟΝ και της "Προοδευτικής ΚΦ" που σπουδάζουν στην Ελλάδα, τόσο μέσα από τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια όσο και με τη στήριξη των συνδυασμών της "Πανσπουδαστικής ΚΣ". Μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε πλάι πλάι τους αγώνες στα πανεπιστήμια και στους δρόμους για διεκδικητικούς Συλλόγους, για Παιδεία που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και όχι της πλουτοκρατίας, αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην αιματοβαμμένη κυριαρχία του.

Συντροφικά,

Κεντρικό Συμβούλιο ΕΔΟΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ