Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ
Νέες συναντήσεις ενόψει

ΜΟΣΧΑ - ΣΕΟΥΛ.--

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν τζε - ιν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ - Ουν «οποιαδήποτε ώρα και σε οποιοδήποτε μέρος», υποστηρίζοντας ότι θέλει να συζητηθούν «τρόποι για μεγαλύτερη από την πρόοδο που έκαναν οι προηγούμενες Σύνοδοι Βόρειας Κορέας - ΗΠΑ».

Την περασμένη βδομάδα, ο Μουν συνάντησε τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ και εκτίμησε μετά ότι αυτή τους η συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία «για να αντιμετωπιστεί η αβεβαιότητα» που ακολούθησε τη Σύνοδο στο Ανόι, αναφερόμενος στην τελευταία Σύνοδο ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας, που έληξε χωρίς κάποια συγκεκριμένη απόφαση. Ακόμα, ο Μουν εμφανίστηκε πρόθυμος και για μια τριμερή συνάντηση (ΗΠΑ - Βόρειας και Νότιας Κορέας), υποστηρίζοντας ότι και ο Τραμπ δεν απέκλεισε κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, νοτιοκορεατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι προθυμία για νέα συνάντηση με τον Τραμπ εξέφρασε και ο Κιμ, ζητώντας ωστόσο η Ουάσιγκτον να δείξει τη «σωστή συμπεριφορά».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο «Γιονάπ», την επόμενη βδομάδα ο Κιμ πιθανολογείται ότι θα συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Κίνα, για να παρακολουθήσει ένα Φόρουμ για τους νέους «δρόμους του μεταξιού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ