Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Συναντήσεις απεσταλμένου του ΟΗΕ

Επίθεση τζιχαντιστών στο Χαλέπι με 11 νεκρούς

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

«Ουσιαστικές και λεπτομερείς» συνομιλίες με τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών Ουαλίντ Ουάλεμ ανακοίνωσε πως είχε την Κυριακή στη Δαμασκό ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, Γκέιρ Πέντερσεν.

Ο Νορβηγός διπλωμάτης πρόσθεσε πως συζήτησαν εκτενώς τις εξελίξεις με επίκεντρο την προώθηση της λεγόμενης πολιτικής διαδικασίας και τη συγκρότηση της Συριακής Συνταγματικής Επιτροπής. Είναι η τρίτη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Δαμασκό από το Γενάρη, οπότε ανέλαβε καθήκοντα.

Το Σαββατοκύριακο, πάντως, οι επιθέσεις τζιχαντιστών σε κατοικημένες περιοχές στο Χαλέπι επαναλήφθηκαν, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 11 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 10. Το Χαλέπι βρίσκεται κοντά στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, που ελέγχεται από τζιχαντιστές της «Αλ Κάιντα» και του «Ισλαμικού Κράτους», καθώς και από δυνάμεις μισθοφόρων που ελέγχονται από την Τουρκία.

Στο μεταξύ, έκκληση για την απελευθέρωση της 62χρονης Νεοζηλανδής νοσηλεύτριας του «Ερυθρού Σταυρού», Λουίζα Ακάβι, και των δύο Σύρων οδηγών της, Αλάα Ράτζαμπ και Ναμπίλ Μπακντούνες, που απήχθησαν στη Συρία το 2013, απηύθυνε χτες η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά ότι αγνοείται η τύχη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ