Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το τελευταίο «αντίο» στον σ. Κώστα Παναγιωτόπουλο

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αποχαιρέτησαν την περασμένη Τρίτη 23/4 σύντροφοι και φίλοι τον σ. Κώστα Παναγιωτόπουλο από το Μπραχάμι, που «έφυγε» την Παρασκευή 19/4.

Στην πολιτική του κηδεία παραβρέθηκαν οι Δημήτρης Γόντικας και Χρήστος Κατσώτης, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Γιώτα Δήμου, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Αγίου Δημητρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο σ. Κώστας γεννήθηκε το 1936 στην περιοχή Ελληνορώσων. Το 1974 οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Από το 2000 μέχρι το τέλος της ζωής του, έδωσε τη μάχη μέσα από τις εδαφικές Οργανώσεις του Μπραχαμίου. Στάθηκε αταλάντευτα με το Κόμμα όταν οι οπορτουνιστές προσπάθησαν να το διαλύσουν και δεν έκανε ποτέ πίσω από τα σοσιαλιστικά ιδανικά, όταν οι οπορτουνιστές και πρόγονοι του ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζαν για τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες.

Εκ μέρους του Κόμματος, τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Τάσος Γιαννέζος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση και τη στάση του σ. Κώστα ως κομμουνιστή, που από οποιαδήποτε χρέωση κι αν του ανέθεσε το Κόμμα, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις. Με τη σεμνότητα και ταπεινότητα που τον διέκριναν, απέκτησε τον σεβασμό συντρόφων και αντιπάλων. Αποχαιρετιστήριο λόγο απηύθυνε και ο Βλάσης Παπαγιαννακόπουλος εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων.

  • Τα θερμά τους συλλυπητήρια εκφράζουν οι ΚΟ Αγίου Δημητρίου του ΚΚΕ στην γυναίκα του σ. Νίκη και στα δυο παιδιά του, Ηρώ και Νίκο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ