Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΔΥΕΘ
Καταγγέλλει καπηλεία του ονόματος και της ιστορίας του Νίκου Νικηφορίδη

Ανακοίνωση για την απονομή βραβείου με το όνομα του μάρτυρα αγωνιστή στον Γ. Μπουτάρη, γνωστό απολογητή του ΝΑΤΟ

«Απαράδεκτη και κατάπτυστη» χαρακτηρίζει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) την απόφαση του «Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης» (ΠΑΔΟΠ) να καθιερώσει και να απονείμει βραβείο με το όνομα του ήρωα και μάρτυρα του λαού μας, Νίκου Νικηφορίδη, στον γνωστό για τη δράση του υπέρ των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (απονεμήθηκε επίσης στην υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Lucianna Kastellina και στον Ανδρέα Θεοφίλου από την Πάφο της Κύπρου).

Το ΠΑΔΟΠ είναι μέλος του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης, γνωστού για τη συμβολή του στην αθώωση και το ξέπλυμα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών - όπως το ΝΑΤΟ - και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στον κόσμο. Με ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε ανοικτή καπηλεία του ονόματος και της ιστορίας ενός αγωνιστή, σαν τον Νίκο Νικηφορίδη, από οργανώσεις σαν το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης και το ελληνικό παρακλάδι του.

Ο Νικηφορίδης στάθηκε γενναίος μπροστά στο στρατοδικείο και στο εκτελεστικό απόσπασμα, χωρίς να προδώσει τις ιδέες και τα ιδανικά του, δεν υπέγραψε δήλωση μετανοίας, δεν συμβιβάστηκε με τον ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ, που το 1951 έκανε ήδη τα πρώτα βήματα στη δολοφονική του δράση ενάντια στους λαούς.

Στα βήματα του Νικηφορίδη και του Λαμπράκη, στα βήματα χιλιάδων άλλων λαϊκών αγωνιστών, με τις ίδιες ιδέες και ιδανικά πορευόμαστε και σήμερα τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΔΥΕ. Παντού όπου υπάρχουν αμερικανικές βάσεις και ευρωΝΑΤΟικά στρατηγεία, στρατόπεδα εκπαίδευσης και άλλες υποδομές, τις οποίες η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - στα βήματα των προκατόχων της - πολλαπλασιάζει επικίνδυνα.

Θεωρούμε απαράδεκτη και κατάπτυστη την απόφαση του συγκεκριμένου "Παρατηρητηρίου" του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης να απονείμει βραβείο με το όνομα του ήρωα και μάρτυρα του λαού μας Νίκου Νικηφορίδη στον γνωστό για τη δράση του δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε την ειδική εκδήλωση που είχαν στήσει τον Οκτώβρη του 2015 ο δήμαρχος της πόλης και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, για να τιμήσουν το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο που εδρεύει στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού και τους αξιωματικούς που υπηρετούν σε αυτό, εκδήλωση στην οποία η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης αντέδρασε μαζικά.

Ο συγκεκριμένος δήμαρχος, όπως και άλλοι δημοτικοί και περιφερειακοί "άρχοντες" της Θεσσαλονίκης, επιδίδονται συστηματικά στο ξέπλυμα του ρόλου του ΝΑΤΟ και του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου. Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν επικίνδυνα οι συναντήσεις και φωτογραφήσεις τους με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ. Ειδικά η συνάντηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας μαζί του στο λιμάνι, μόνο καλά δεν προμηνύει για τη στρατιωτική χρήση του λιμανιού της πόλης.

Καλούμε και με αυτήν την ευκαιρία το λαό της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας να αντισταθεί έμπρακτα και με κάθε τρόπο στην εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που προωθούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι πολιτικοί εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης της Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ